Ako zmraziť slivky na zimu v mrazničke: všetky spôsoby mrazenia

Existuje veľké množstvo spôsobov, ako zachovať slivky na zimu - to zahŕňa rôzne druhy konzervácie, sušenie bobúľ v dehydratačnom zariadení a samozrejme viac a viac populárne, mrazenie. V tomto článku sa dozviete o rôznych možnostiach mrazenia sliviek na zimu v mrazničke.

Zloženie: voda, cukor, slivky Čas na záložku: Leto, Jeseň

Obsah

  • 1Príprava bobúľ na zmrazovanie
  • 2Metódy mrazenia sliviek na zimu
      \ t
    • 2.1Mrazená slivková slivka
    • 2.2Ako zmraziť slivky
    • 2.3Slivka, sypaná cukrom
    • 2.4Ako zmraziť slivku v sirupe
    • 2.5Slivka vo vákuu
  • 3Ako rozmraziť slivku

Príprava bobúľ na zmrazovanie

Pred zmrazením musíte dodržať dva povinné postupy: umyte plody a dôkladne ich osušte.

Umyte bobule pod vodovodným kohútikom alebo vo veľkej nádrži, ale zvyčajne nemajú takmer žiadnu kontamináciu, takže nie je potrebné dlhé namáčanie.

Čistite slivky utrite uterákmi do sucha.

Metódy mrazenia sliviek na zimu

\ t

Mrazené slivky s kameňom

Ak plánujete používať bobule na varenie kompótu, môžete ich zmraziť celé, priamo s kosťami.

Čisté suché slivky sa ukladajú do plastových vrecúšok, ktoré sa tesne uzavrú a zasielajúmraznička. Hlavnou vecou na zapamätanie je, že táto zásoba je zmrazená kosťami.

Ako zamrznúť slivkovú slivku

Čisté bobule by sa mali odstrániť z jadra. To sa vykonáva s nožom, rezanie bobule na polovicu.

Je možné zmraziť slivky bez kameňa s polovicami alebo štvrtinami, alebo s celými bobuľami, ak sa pri extrakcii kameňa vykoná rez len z jednej strany.

Aby sa predišlo zlepeniu bobúľ pri zmrazení v jednom kuse, ošúpané a krájané ovocie by sa malo rozprestrieť na doštičku alebo podnos pokrytý lepiacou fóliou. V tejto forme je odtok odvádzaný do mrazničky aspoň 4 hodiny.

Po uplynutí stanoveného času možno mrazené bobule naliať do balíkov na zmrazenie. Táto metóda umožňuje zmraziť, čo je vhodné na pečenie.

Ak máte v pláne zmraziť bobule po častiach, a chrumkavosť hotového výrobku nezáleží na vás, potom budete mať záujem sledovať video z Lubov Kriuk - Moja metóda mrazenia bobúľ a ovocia.

Slivka, sypaná cukrom

Bobule sa pripravujú na zmrazenie rovnakým spôsobom ako v predchádzajúcom recepte: odstraňujú kosti a narezávajú ich obľúbeným spôsobom.

Potom sa cukor naleje do nádoby s ovocím a všetko sa dôkladne premieša. Množstvo cukru závisí od sladkosti pôvodného produktu, ale skúseným ženám v domácnosti sa odporúča používať pomer 1: 5.

Polotovar sa umiestni do nádob a uskladní na mrazenie v mrazničke.

NalejteCukrová slivka môže byť okamžite v balení na zmrazenie. Viac informácií o tejto metóde nájdete na videu z kanála "Blooming garden!" - Plums. Mráz na zimu.

Ako zmraziť slivku v sirupe

Táto metóda je časovo najnáročnejšia, ale nakoniec sa ukazuje ako veľmi chutný výrobok.

Sirup môžete naliať do slivky nakrájanej na polovice alebo štvrtiny. To môže byť pred-olúpané, ale to nie je nutné. Je tiež možné zmraziť v tejto forme a celých odtokoch, len musia nutne prepichnúť na niekoľkých miestach drevenou špajdľou.

Na odstránenie kože sa na spodnej strane stonky urobí krížový rez a slivka sa ponorí do vriacej vody 30 sekúnd. Po tejto manipulácii sa koža ľahko odstráni. Potom by ste mali odstrániť kosť.

Na výrobu sirupu potrebujete na každý liter vody 500 gramov granulovaného cukru. Voda s cukrom sa varí, až kým sa úplne nerozpustí. Ochladenie.

Nakrájajte slivky do nádob a vylejte ich sirupom. Pred tým sa odporúča chladiť sirup v chladničke na teplotu + 6 ... + 10ºС.

Slivka vo vákuu

Ďalší zaujímavý spôsob, ako zmraziť slivky na zimu, je vo vákuu. Je pravda, že to nie je tak rozšírené, pretože zahŕňa použitie špeciálnej jednotky - vysávač a určitý typ balenia.

Ako rozmraziť slivku

Mrazivý kompot sa vloží do vriacej vody bez rozmrazovania. V náplni sa používajú aj mrazené bobule.

Pri rozmrazovaní sliviek aniV žiadnom prípade sa jeden z nich nemôže uchýliť k takémuto asistentovi ako mikrovlnná rúra. Je lepšie postupovať postupne, najskôr v hlavnom priestore chladničky a potom pri teplote miestnosti.