Ako zmraziť šípky cesnaku na zimu a ako môžete lahodne pripraviť šípky cesnaku

Ak niečo robíte vlastnými rukami, výsledok si vážite viac. Nechcem strácať čas a energiu. To sa stalo so šípkami cesnaku. Potom, čo sme začali pestovať cesnak vo vlastnej záhrade, podrobne som študoval, čo mám robiť, aby som vyrábal veľké a silné hlavy.

Zložky: Šípky cesnaku, cesnaku

Ukázalo sa, že je potrebné prerušiť všetky šípky hneď, ako sa začnú objavovať. V dôsledku tohto postupu sa objaví veľká panva mladých šťavnatých výhonkov. Ukázalo sa, že sme rástli, rástli a vyhodíme to ... Nemohol som to dovoliť. Potom som mal otázky: „Čo môžem urobiť pre strelcov cesnaku a ako ich pripraviť na zimu?“ Hľadal som odpoveď na internete, spýtal sa od mojich priateľov a uvedomil som si, že najlepší spôsob, ako sa pripraviť, je jednoducho zmraziť. Tento krok-za-krokom recept s fotografiami ukáže a povie všetkým, ktorí chcú vedieť, ako to robím.

Ako zmraziť šípky cesnaku na zimu

Odrežte hornú časť od mladých strelcov: tá, kde sa farba začína tvoriť a odhoďte ju.

Zvyšné tenké a elastické výhonky sú moje a narezané na kúsky dlhé tri až päť centimetrov.

Nalejte ich do vriacej vody so soľou.

Varte asi desať minút a vriacu vodu vypustite. Ponechajte vo vhodnej nádobe, kým nebude vychladnúť. Pád spať varené výhonky v plastových boxoch.

Akkrabičky nestačia, môžete použiť jednorazové vrecúška. Škatuľky pevne zatvorte viečka, zviazané balenia. Pre spoľahlivosť, keď zmrazenie, vždy som si ich dva naraz, som dal jeden do druhého. Nádobu plnú chutných a zdravých cesnakových výhonkov umiestnime do mrazničky na uskladnenie.

V zime sa takýto polotovar môže používať veľmi rýchlo a ľahko prípravou horúceho občerstvenia. Cibuľový krúžok smažíme na masle až do zlatistého sfarbenia a pridáme do neho mrazené šípky. Spoločne smažíme trochu, v prípade potreby nalejeme kyslú smotanu, korenie, soľ. Miska je pripravená.

Teraz, s vedomím, ako zachrániť šípky cesnaku na zimu a ako ich môžete použiť, čo sa pripraviť, dúfam, že budete mať po ruke vždy vrece mrazených cesnakových šípok. Bon appetit!