Ako zmraziť šampiňóny

Huby - cenovo dostupné, zdravé a chutné huby. Tam je jednoduchý spôsob, ako zabezpečiť si huby na celý rok. Tento jednoduchý spôsob je zmrazenie doma. Áno, môžete zmraziť huby.

Zloženie: šampiňóny Čas na záložku: Celý rok

Obsah

  • 1Uplatnenie metódy zmrazovania šampiňónov
  • 2Ako pripraviť hríby na zmrazovanie
  • 3Štyri jednoduché spôsoby spracovania húb pred zmrazením
  • 4Skladovanie mrazených šampiňónov doma

Uplatnenie metódy zmrazovania šampiňónov

  • Ak sú šampiňóny v chladničke dlhšie ako dva dni. Je lepšie ich zmraziť, pretože udržať čerstvé huby viac ako tri dni.
  • V zime sú šampiňóny lacnejšie, získajú pár libier, zmrazia a nebudete ľutovať.
  • Prítomnosť mrazených šampiňónov na ruke vám vždy umožní urobiť niečo chutné: pizza so šampiňónmi, hubová polievka atď.

Ako pripraviť šampiňóny na zmrazovanie

  • Výber ovocia. Pre zmrazenie vhodné mladé, čerstvé, nie veľké ovocie.
  • Huby na umývanie. Huby sa umývajú pod tečúcou vodou. Počas tohto procesu sa odstránia všetky povrchové mikroorganizmy, ktoré nemusia pri zmrazení zomrieť.
  • Čistenie húb. Čisté huby dodávajú ovocu jemnejšiu chuť. Spodné nohy sú vždy rezané, aj keď huby nie sú čisté.
  • Rezaniehuby.Ak existuje veľa húb, sú narezané na malé kúsky.Tento proces urýchľuje prípravu niektorých jedál.Ak ich malé huby neporezávajú, aby ste zabránili stmavnutiu rezu po rozmrazení.
  • Odstránenie vlhkosti.Bez ohľadu na druh mrazených húb, pred tým, než sú sušené, je umožnené odpariť vlhkosť.V opačnom prípade sa v mrazničke všetky plody zlepia a dostanete jeden veľký kus ľadu.
  • Príprava obalov pre šampiňóny.Najlepšie zo všetkého je, že vákuové vrecia zvládajú skladovanie.Premývajú sa a sušia sa.
  • K veľkosti paketov sa vyberie podľa jednej požadovanej časti na varenie.
  • Nie je možné opätovne zmraziť už rozmrazené šampiňóny.

Štyri jednoduché spôsoby spracovania šampiňónov pred zmrazením

  1. Najjednoduchším spôsobom je zmraziť čerstvé šampiňóny.Vlhkosť sušené huby sa vložia do vrecka, tesne uzavrú a umiestnia do mrazničky.Táto metóda zachováva všetky živiny v šampiňónoch.
  2. Blanšírovanie šampiňónov zlepšuje ich vzhľad, plody nestmavnú.Malé šampiňóny blanší s parou 1 až 2 minúty, veľké 3 až 4 minúty.Po blanšírovaní sa huby musia niekoľko minút poslať do 1% roztoku kyseliny citrónovej.Tento proces urýchľuje zmrazovanie.Huby sa sušia, ukladajú do nádoby, tesne uzavretej a mrazenej
  3. .
  4. Mrazené môžu byť tiež varené šampiňóny.Hríby sa varia maximálne 10 minút, rozotierajú sa na cedníku, nechajú sa odtiecť a vysušia sa.Balené vo vreciachodoslať v mrazničke.
  5. Vyprážané šampiňóny sú úspešné, pretože sa môžu okamžite použiť v jedlách. Huby sú vyprážané na odstránenie vlhkosti, chladné, suché, pevne zabalené a zmrazené.

Skladovanie mrazených šampiňónov doma

\ t
  • Skladujte v chladiacich komorách pri teplote najviac –18 ° C, vlhkosti 95%. Zmena teplotných podmienok sa neodporúča.
  • Huby, ktoré boli tepelne spracované, sa skladujú 6 mesiacov.
  • Huby, ktoré sú mrazené čerstvé, sa skladujú najviac 1 rok.

Mrazené šampiňóny vo vákuovom balení

Video podrobne uvádza, ako zmraziť šampiňóny pripravené pražením.