Ako zmraziť rukolou

Stredomorská kuchyňa sa vždy vyznačovala pikantnosťou a kombináciou zaujímavých chutí. Rukopis nenáročný na rast, ale nepostrádateľný v kuchyni. Výrazná horká orechová chuť a korenistá aróma robí najjednoduchšie jedlo majstrovským dielom.

Zloženie: rukola Čas na záložku: Leto, jeseň

Existujú určité ťažkosti pri zmrazovaní rukoly, ale s vedomím niektorých tajomstiev sa určite vyrovnáte.

Pravdepodobne mnohé ženy v domácnosti boli konfrontované s tým, že po rozmrazení zelene sa zmenia na niečo klzké a viac ako na zelenú látku. Toto sa stane, ak je proces zmrazovania prerušený.

Je potrebné zbierať rukolou na zmrazenie v skorých ranných hodinách, keď je rosa už suchá, ale slnko ešte nezačalo horieť. Ak zakúpené rukolou, samozrejme nemôžete ovládať, ale pozrite sa na čerstvosť listov. Nemali by byť letargickí.

Umyte listy a osušte ich na uteráku.

Opatrne umiestnite listy rukoly na balíčky a odporúča sa použiť zmrazenie šokom, ak máte takýto režim vo vašej chladničke.

Po rozmrazení budete môcť robiť šaláty, pretože pri šokovom zmrazení štruktúra listov nie je takmer narušená.

Rukolou možno tiež skladovať ako pastu na následnú prípravu omáčok a polievok.

Rozdrvte listy do plastovej nádoby, trochu posypte, utrite a môžetezmraziť.

Rukola po rozmrazení môže stratiť horkosť, ale vôňa a všetky vitamíny sa úplne zachovajú.

Čo variť z rukoly, pozri video: