Ako zmraziť repu

Asi pred 100 rokmi boli korytnačky takmer hlavným chodom na stole, ale teraz sú takmer exotické. A je to zbytočné. Koniec koncov, tuňák obsahuje maximálny počet prvkov s protirakovinovými vlastnosťami a ľahko stráviteľné polysacharidy, ktoré sú nevyhnutné pre diétu. Zmraziť tunela na celý rok je veľmi jednoduché, jednoduchšie ako dusená repa.

Zloženie: tuňák Čas na záložku: Leto, jeseň

A musím povedať, že to nie je len zmrazenie, ale spôsob, ako čo najviac zachovať liečivé vlastnosti repy na ďalšiu úrodu. Nie je žiadnym tajomstvom, že keď sa skladuje v pivnici, alebo jednoducho v chladničke, zelenina sa môže hniť, rásť a postupom času všetky karcinogény a dusičnany z šupky, hladko sa šíria po celej zelenine až do stredu. A ako výsledok, môžete získať nie je súbor vitamínov, ale vážne otravy tela. Jediný spôsob, ako tomu zabrániť, je zmrazenie repy.

Na zmrazenie si vezmite strednú repu bez hniloby alebo letargiu. Dôkladne umyte korene a odlúpnite ich.

Nakrájajte repu na malé kocky alebo slamky v závislosti od toho, na čo ste zvyknutí, a čo z toho urobíte neskôr.

Varte vodu v hrnci a pripravte do nej pripravené kocky.

Na blanšírovanie je potrebná iba 3-5 minút, po ktorej musí byť veľmi rýchlo ochladená. Za týmto účelom vložte studenú vodu s kockami ľadu.

Skimmer, alebo s pomocou cedníka, posielať blanšírované kocky, aby sa trochu vysušili na uteráku.

Balenie korytnačky v taške so sponou, snaží sa uvoľniť všetok vzduch z neho, a miesto vrecka do mrazničky.

V tejto forme sa môže repa skladovať až 10 mesiacov a kedykoľvek budete mať čerstvú mrazenú zeleninu na polievky, dusené mäso alebo šaláty.

A ako urobiť parenú repu vám toto video: