Ako zmraziť rakytník

Plody rakytníka rakytníka sa často nemrazia, zvyčajne sa spracúvajú priamo na maslo, džem alebo šťavu. Ale napriek tomu sa môže stať, že uprostred zimy budete náhle potrebovať čerstvé bobule a vrece mrazeného rakytníka bude veľmi užitočné.

Zloženie: rakytník Čas na záložku: jeseň

V prípade rakytníka rakytníka je najnáročnejším procesom jeho čistenie.

Lúpané, teraz je potrebné umyť bobule. Naplňte plody rakytníka rakytníkov vodou a niekoľkokrát vymieňajte vodu tak, aby všetky listy a povrch trosky.

Vypustite vodu cez cedník, rozotrite bobule na plátno v rovnomernej vrstve a nechajte ich dôkladne vyschnúť.

Potom, čo je rakytník suchý, nalejte ho na tácku, alebo tácka je rovnaká tenká vrstva a vložte ju do mrazničky na 1 hodinu, pričom nastavte najnižšiu možnú teplotu pre rýchle zmrazenie.

Ideálna teplota je -22 stupňov. S jemným zmrazením môže pokožka prasknúť a pri rozmrazovaní dostanete kašu - malú. Takže, v mrazničke, požadovanú teplotu, bobule sú studené a pripravíte nádobu. Na to potrebujete malé plastové nádoby, alebo šálky s vekom, v ktorých bobule nebudú poškodené, nerozpadne sa a zostanú neporušené, aj keď je mraznička zabalená do kapacity.

Uplynula hodina, siahnite po bobuliach. Už sú dosť studené a môžu sa vylievať do nádob.

Na nádobu uveďte dátum. Nepochybujem o tom, že až do konca zimy budete používať všetko, ale stále,trvanlivosť mrazených potravín, ktoré potrebujete vedieť. V mori rakytník toto obdobie 9 mesiacov. A pamätajte, že zamrznutie rakytníka je nemožné. Rozmrazovanie presne tak, ako potrebujete.

Pozri video z Astir Eagle: Užitočné tipy - Rakytník a jeho užitočné vlastnosti.