
Plody rakytníka rakytníka sa často nemrazia, zvyčajne sa spracúvajú priamo na maslo, džem alebo šťavu. Ale napriek tomu sa môže stať, že uprostred zimy budete náhle potrebovať čerstvé bobule a vrece mrazeného rakytníka bude veľmi užitočné.
V prípade rakytníka rakytníka je najnáročnejším procesom jeho čistenie.
Lúpané, teraz je potrebné umyť bobule. Naplňte plody rakytníka rakytníkov vodou a niekoľkokrát vymieňajte vodu tak, aby všetky listy a povrch trosky.
Vypustite vodu cez cedník, rozotrite bobule na plátno v rovnomernej vrstve a nechajte ich dôkladne vyschnúť.
Potom, čo je rakytník suchý, nalejte ho na tácku, alebo tácka je rovnaká tenká vrstva a vložte ju do mrazničky na 1 hodinu, pričom nastavte najnižšiu možnú teplotu pre rýchle zmrazenie.
Ideálna teplota je -22 stupňov. S jemným zmrazením môže pokožka prasknúť a pri rozmrazovaní dostanete kašu - malú. Takže, v mrazničke, požadovanú teplotu, bobule sú studené a pripravíte nádobu. Na to potrebujete malé plastové nádoby, alebo šálky s vekom, v ktorých bobule nebudú poškodené, nerozpadne sa a zostanú neporušené, aj keď je mraznička zabalená do kapacity.
Uplynula hodina, siahnite po bobuliach. Už sú dosť studené a môžu sa vylievať do nádob.Na nádobu uveďte dátum. Nepochybujem o tom, že až do konca zimy budete používať všetko, ale stále,trvanlivosť mrazených potravín, ktoré potrebujete vedieť. V mori rakytník toto obdobie 9 mesiacov. A pamätajte, že zamrznutie rakytníka je nemožné. Rozmrazovanie presne tak, ako potrebujete.
Pozri video z Astir Eagle: Užitočné tipy - Rakytník a jeho užitočné vlastnosti.