Ako zmraziť rak, osvedčený spôsob.

Mraziaci rak je najlepším spôsobom, ako ich dlhodobo udržať. Pred týmto procesom sa musia nevyhnutne podrobiť tepelnému spracovaniu. Živé raky by sa za žiadnych okolností nemali zmrazovať. pretože ak raky zaspia, oxidačné reakcie prebiehajú okamžite, v takom prípade existuje vysoké riziko, že sa zotavia. Preto je tu len jedna istá cesta - zmrazenie rakov vo varenej forme.

Zloženie: rak Čas na záložku: Celý rok

Obsah

  • 1Ako vybrať raky na zmrazenie?
  • 2Ako variť raky pred zmrazením?
  • 3Ako zmraziť varené raky?

Ako vybrať raky na zmrazenie?

Na uskladnenie v mrazničke sú vhodné len živé osoby, ich správanie musí byť aktívne a chvost je zastrčený smerom k bruchu. Vyrobené alebo odchytené raky sa zahrejú na teplotu miestnosti a premyjú sa v slanej vode. Ak sa nejaké prípady vznášajú a ležia, je lepšie ich nejesť.

Ako variť raky pred zmrazením?

Ak chcete variť raki pred zmrazením z dôvodu všetkých pravidiel, postupujte podľa týchto krokov:

  • Po prvé, znížiť rak do nádoby so studenou vodou a nechajte ho niekoľko hodín, potom opláchnite.
  • Vyčistené raky očistite od čriev a žalúdka.
  • Nalejte 2 litre vody do panvice. Po varení pridajte korenie hrášok, soľ,dáždniky a raky. Varte 20 minút pri miernom ohni.

Vo videu Claudia Korneva hovorí, ako variť raky:

Ako zmraziť varené raky?

Rozvarte varené raky do vriec a umiestnite do mrazničky. A ak chcete zvýšiť trvanlivosť, je lepšie zmraziť raky v plastových nádobách spolu s vývarom, v ktorom boli varené. Takto zmrazené osoby je možné uchovávať maximálne tri mesiace.