Ako zmraziť petržlen na zimu

Petržlen sa používa na prípravu mnohých jedál, dodáva príjemnú chuť a jasnú arómu a v petržlenovej vňať je veľa vitamínov. Aby ste sa nestretli s týmto príjemným korením počas celej studenej sezóny, môžete ho zmraziť. Tam sú tri hlavné spôsoby, ako zmraziť petržlen na zimu.

Zloženie: voda, maslo, olivový olej, petržlen Čas na záložku:] Leto

Obsah

  • 1Mrazenie s celými strapcami
    • 1.1Použitie
  • 2Mraziaca petržlen na zimu v oleji
    • 2.1Použitie
  • 3Mraziaci petržlen
    • 3.1Použitie

Zmrazovanie celými strapcami

Toto je najjednoduchší spôsob, ako zmraziť petržlenovú vňať, ktorá nevyžaduje žiadnu špeciálnu prípravu a špeciálne úsilie. Čerstvé zelené by mali byť dôkladne opláchnuté studenou vodou a ponechané na uteráku až do úplného vyschnutia. Nenechávajte petržlen po dlhú dobu, môže to začať blednúť, pár hodín bude dosť dosť. Potom musíte vytvoriť banda zelených, odrezať ďalšie chvosty, (prečo zaberať drahocenný priestor v mrazničke), pevne zabaliť s lepiacou fóliou a poslať do mrazničky na skladovanie.

Použitie

V procese zamrznutia majú greeny podobu hustej klobásy, ale konáre sa k sebe nelepia. Pre ňupoužiť dosť, aby sa banda mrazničiek, zase, rez s ostrým nožom správne množstvo drobivý greeny a poslať zvyšok späť. Len nenechávajte takú petržlen po dlhú dobu na stole, roztopí sa a stratí svoj vzhľad. Krájané - okamžite v miske, zvyšok - okamžite v chlade.

Mraziaca petržlen na zimu v oleji

Ďalším veľmi populárnym spôsobom, ako zmraziť petržlen na zimu, je zmrazenie masla alebo rastlinného oleja. Na tento účel pripravte bylinky rovnako ako v prvom uskutočnení, a keď je úplne suchá, nakrájajte a premiešajte s kvapalným olejom. Najčastejšie sa používa pre túto olivu alebo maslo. Ak je oliva, potom ju len premiešajte, a ak je krémová, predhrejeme ju v mikrovlnnej rúre alebo vo vodnom kúpeli. Výsledná zmes sa naleje do vybranej misky. Môžu to byť ľadové koláče alebo plastové ploché nádoby, v ktorých bude vhodné narezať na kúsky nožom.

Použitie

Zelení v oleji sa široko využívajú pri príprave hlavných jedál, teplých jedál a príloh zo zeleniny a obilnín. Stačí, ak si vezmete kocku alebo kus takéhoto petržlenového oleja a pridáme ho do takmer pripraveného pokrmu.

Mraziaci petržlen

\ t

Táto metóda je vhodná pre hostesky, ktoré uprednostňujú formu ľadu pred strapcami, ale nemajú radi mrazenie v oleji, môžete zmraziť ľad s petržlenom. Na to je potrebné, aby sa do mraziacich plechoviek naplnili pripravené a jemne nasekané greenya vložte do mrazničky.

Použitie

Takýto ľad sa môže použiť na prípravu rovnakých jedál ako petržlen v oleji, ale zároveň bude menej kalorický a ľahší.

Ďalší spôsob, ako zmraziť petržlen na zimu od Marina Naletova