Ako zmraziť melón: zmrazenie pravidlá a základné chyby

Často možno počuť otázku: môže byť melón zmrazený? Odpoveď bude áno. Samozrejme, môžete zmraziť takmer akékoľvek ovocie a zeleninu, ale textúra a chuť mnohých z nich sa môže výrazne líšiť od čerstvých produktov. Takže je to s melónom. Aby ste sa tomu vyhli, musíte poznať základné pravidlá zmrazovania. Budeme o tom diskutovať v tomto článku.

Zloženie: voda, melón, cukor, cukor z námrazy Čas na záložku: Leto, jeseň

Obsah

  • 1Ako si vybrať ten správny melón
  • 2Metódy zamrznutia melónu na zimu
    • 2.1Meloun, mrazený v kusoch
    • 2.2Meloun s práškovým cukrom
    • 2.3Meloun, mrazený v zemiakovej kaši
    • 2.4Ako zmraziť melón v sirupe

Ako vybrať správny melón

Ak chcete zmraziť, musíte si vybrať mäsité bobule s chrumkavým mäsom. Správny melón má šupku s popraskaným vzorom. Melón by mal byť veľmi sladký a voňavý.

Číslo chyby 1:Zmrazenie odrôd vodnatých melónov. Takéto melóny netolerujú mrazenie a v dôsledku toho sa z nich stáva beztvará kaša.

Informácie o tom, ako si vybrať správny melón, nájdete na videu z Svetlany Chernova - Pravidlá pre výber zrelého a sladkého melónu

Metódy zamrznutia melónu na zimu

\ t

Melón vo všeobecnosti nie je najlepšou voľbou na zmrazenie, takže by ste nemali veľa očakávať od konečného produktu. Maximálne pre čomôžu byť použité melóny - kokteily, koktaily alebo plnivo na cereálie.

Melón nie je v súlade so všeobecnými zásadami mrazenia bobúľ. Zmraziť to úplne je bezvýznamné, pretože bobule je zmrazené nerovnomerne, šťava vnútri sa zmení na veľké kryštály a deformuje buničinu.

Chyba číslo 2:Mrazené melóny úplne.

Ako zmraziť melón v mrazničke?

Melón, mrazený v kusoch

Zrelé bobule sa premyjú a sušia sa uterákmi. Potom nakrájame na polovicu a lyžicu vysejeme. Pokožku odlúpnite nožom a melón nakrájajte na plátky. Môžete narezať na tenké dosky, kocky, alebo pomocou okrúhlej lyžice na vytvorenie melounových loptičiek.

Chyba číslo 3:Zmrazenie melónu vo veľkých kúskoch. Nemôžu rýchlo rovnomerne nafúknuť, takže hotový výrobok sa zmení.

Melón je položený na doštičke, obloženej celofánom. Hlavnou vecou je umiestniť kusy v krátkej vzdialenosti od seba, aby sa zabránilo ich rozmrazeniu v jednom kuse.

Po jednom dni sa mrazené kúsky môžu naliať do jedného vrecka alebo nádoby alebo vrecka.

Melón s práškovým cukrom

\ t

Na zamedzenie sladkosti pri zmrazovaní môžete použiť práškový cukor. Na tento účel sa kúsky pripravené vyššie opísaným spôsobom posypú práškom pred umiestnením do mrazničky. Takýto polotovar bude mať veľký úžitok z chuti.

Meloun mrazené pyré

Ak sa ukáže, že bobule je veľmi dobrámäkké, potom môže byť zmrazené vo forme zemiakovej kaše. Lúpaný melón sa rozdrví mixérom na jednotnú konzistenciu a potom sa naleje do plastových pohárov, ľadových koláčov alebo silikónových muffinových foriem. Zemiaková kaša sa zmrazí 24 hodín a potom sa vyberie z foriem a vloží do špeciálnych mraziacich tašiek. Šálky sú pevne obalené lepiacou fóliou a vrátené do chladu.

Ako zmraziť melón v sirupe

Na výrobu sirupu potrebujeme vodu a cukor v rovnakom pomere. Celkové množstvo potravy závisí od veľkosti vášho melónu. Je dôležité, aby ho kvapalina úplne pokrývala. Sirup by sa mal prevariť a potom ochladiť.

Berry sa rozrežú na kúsky a uložia do kontajnerov, približne 2/3 svojho objemu. Nalejte všetok sirup tak, aby nedosiahol samotný vrchol formulára.

Chyba číslo 4:Melón sa naleje horúcim sirupom. Sirup by mal byť tak studený, ako je to len možné, takže pred jeho použitím musíte niekoľko hodín vychladnúť v hlavnom priestore chladničky.

Pozri video z kanálu CookingTime - Sorbet alebo Sorbet (zmrzlina) od spoločnosti Melon