Ako zmraziť medovky

Melissa alebo citrónová mäta je najviac považovaná nielen za liečivú bylinu, ale má aj neuveriteľnú chuť a vôňu, ktorá je nevyhnutná pri príprave niektorých jedál. Zvyčajne sa med v mede suší na zimu, ale keď sa vysuší, väčšina arómy zmizne a farba sa stratí. Mráz - jediný spôsob, ako zachrániť obe.

Zloženie: medovka, mäta citrónová Čas záložiek: Leto, jeseň

Na zmrazenie balzamu z citrónovníka by sa mali vybrať iba čerstvé, len rezané konáre. Je možné zmraziť vetvičky ako celok, alebo, aby sa ušetrilo miesto, okamžite odtrhnite listy. Opláchnite a osušte.

Umiestnite vetvičky alebo listy na vrecká, zatvorte ich a zmrazte.

Mrazenie s blanšírovanou melissou sa tiež ukázalo ako dobrý nápad. Pripravte si dve panvice - jednu s vriacou vodou, druhú s ľadovou vodou. Ponorte vetvičku do vriacej vody a potom vychladnite v hrnci s ľadovou vodou. Umiestnite vetvičky do plastovej nádoby na zmrazenie.

Melissa môže byť v tejto forme uskladnená približne 12 mesiacov.

Na prípravu nápojov pripravte kocky ľadu s melissou. K tomu, dať pár listov v každej bunkovej ľadu formy, môžete pridať pár kvapiek vápna, a vyplňte vrch studenej prevarenej vody.

Potom bude stačiť hodiť do pohára niekoľko kociek ľadu s melissou a čakať, kým sa trochu roztavia.

Takéto kockyzmraziť trochu viac, pretože môžu byť použité ako tonikum pleťové vody.