Ako zmraziť mätu

Mladé zelené mäty obsahujú vo svojich listoch veľa éterických olejov, ktoré zmiznú počas kvitnutia a navyše zmiznú, keď sa mäta suší na zimu. Ak ho zmrazíte, môžete ušetriť všetky užitočné a príjemné vlastnosti mäty. V závislosti od vašich potrieb to možno vykonať niekoľkými spôsobmi.

Zloženie: mäta Čas na záložku: Leto, jeseň

Obsah

  • 1Mrazená mäta s vetvičkami
  • 2Máta mätová
  • 3Mäta v kockách ľadu
  • 4Mint Puree

Mrazená mäta s vetvičkami

Pri tejto metóde sa mäta zmrazí celými vetvičkami. Zvyčajne sa top s 5-6 listy, bez kvetenstvo a pomalé listy. Mäta sa umyje a suší na uteráku. Potom zložiť vetvičky v malých kytice a zabaliť mäty kytice s lipnutím film v malých rolkách.

Táto metóda je dobrá, ak chcete pridať mätu do rožkov, ako zelenú vrstvu.

Listová mrazená mincovňa

Ak je na zdobenie jedál v zime potrebná čerstvá mäta, môžete ju zmraziť s jednotlivými listami. Rovnako ako v prvom uskutočnení sa mäta premyje a suší na uteráku. Listy sú oddelené od stonky nožnicami, alebo jednoducho roztrhané a umiestnené v plastových nádobách alebo sklenených nádobách s viečkami. Nevyžaduje sa žiadna predchádzajúca príprava, naplnené poháre zasielajte priamo do mrazničky.fotoaparát.

Mäta v kockách ľadu

Toto je najkrajšia cesta a tak jednoduchá ako predchádzajúce. Vyberú sa najkrajšie lístky mäty, môžu sa vyrobiť malé vrcholy a dajú sa do ľadových foriem.

Aby boli kocky ľadu priehľadné, listy by sa mali naliať chladenou prevarenou vodou. Opatrne opravte listy tak, aby boli úplne vo forme a zmrazené. Ak je veľa mäty, a tam je len jedna forma, potraste mrazené kocky do vrecka so zapínaním na zips, a opäť môžete vyplniť novú dávku mätových kociek.

Mint Puree

Niektoré ženy v domácnosti veľmi aktívne používajú mätu piepornú na prípravu svojich majstrovských diel. V takýchto prípadoch mäta potrebuje veľa a výhodne ihneď pripravená na použitie. Pre túto mätovú kašu mätu.

Pyré sa pripravuje len z listov, ktoré je potrebné odrezať zo stonky. Listy nalejeme do mixéra, pridáme trochu vody a rozomeleme ich do kaše. Táto kaša by nemala byť príliš hrubá, inak sa listy ťažko rozseknú. Keď vám konzistencia vyhovuje, vložte mätové pyré do ľadových foriem a pošlite ich do mrazničky.

Takáto mäta je vhodná nielen pre mäsové jedlá, ale aj marshmallows, želé alebo marshmallows z mätového pyré. Šťavnatá letná chuť a aróma uprostred zimy sú zaručené.

Pozrite si video: ako zmraziť mätu

\ t