Ako zmraziť líšky

Čerstvé kurvy môžu byť v zime. Koniec koncov, mrazené líšky chuť nie je iná ako čerstvé. A zmrazenie čerstvých húb je veľmi jednoduché. Na rozdiel od iných húb sa líšky môžu zmraziť niekoľkými spôsobmi.

Zloženie: hríbiky Čas na záložku: Leto, jeseň

Obsah

  • 1Metóda č. 1 mraziace surové kurvy
  • 2Metóda №2 zmrazenie varených líšt

Metóda č. 1 mraziacich surových líšt

\ t

V tejto forme môžete zmraziť mladé huby, ktoré ešte nie sú úplne sploštené.

Vypočítajte huby, vyčistite odpadky, odstráňte starý a červí. Zvyšok by mal byť umytý studenou vodou v niekoľkých vodách, ale nie namočený. Liahne silno absorbujú vodu a chuť sa môže následne stratiť. Potom sa huby musia vysušiť na uteráku, rozložiť časť balenia a poslať do mrazničky.

Skladovateľnosť takýchto húb je 4-6 mesiacov

.

Metóda №2 zmrazenie varených líšt

Toto je metóda pre zrelé, veľké huby. Nie starý, samozrejme, ale na pokraji. Takéto huby môžu byť trochu horké a varenie je skvelý spôsob, ako sa zbaviť horkosti.

Rovnako ako v predchádzajúcej verzii, musíte triediť huby, rozrezať veľké na kúsky, naliať ich do panvice, naliať studenú vodu (soľ podľa chuti) a dať na plyn.

Kuriatky varíme 10-15 minút. Pri varení aj umyté huby budú mať veľa peny, aje potrebné odstrániť drážkovanú lyžicu.

Potom sa musia huby nakloniť do cedníka a odstrániť vodu na maximum. Čím menej vody, tým lepšie.

Rozotrite varené a chladené líšky do balíkov a zmrazte.

Trvanlivosť varených líšt je 3-5 mesiacov.