Ako zmraziť khachapuri

Lahodné gruzínske khachapuri koláče nemajú jediný recept. Hlavným pravidlom je koláč so syrovou náplňou. Cesto na kachchapuri používa nafúknutie, kvasinky a čerstvé. Náplň je vyrobená z rôznych druhov nakladaných syrov, ako sú syr, tvaroh alebo suluguni. Khachapuri sú otvorené a uzavreté. Môžete zmraziť akýkoľvek druh khachapuri, ale samozrejme je lepšie robiť uzavreté. Takže náplň bude šťavnatejšia a tvar koláča nebude potrebné po zmrazení opravovať.

Zloženie: Khachapuri Čas zaradenia do záložiek: Celý rok

Hnetené cesto na chačapúry, rozdeliť ho na malé guľôčky a okrúhly koláč. V strede koláča položte syrovú plnku a zovrite hrany.

Potom koláč trochu navinúť valčekom, rovnomerne rozdeľujúc náplň a dať jej okrúhly tvar. Aby sa znížilo napätie cesta, urobte malý otvor v hornej časti koláča.

Potom opatrne zabaľte koláč lepiacou fóliou a prejdite na ďalší koláč. Môžete zmraziť khachapuri samostatne, alebo jednoducho ležať jeden na druhom, a potom dať všetko dohromady v mrazničke. Ale zvážte hmotnosť koláčov a viac ako 5 kusov v jednej pyramíde by sa nemalo dať. Toto sa môže vykonať neskôr, keď sú dostatočne zmrazené a navzájom sa nerozdrvia.

Pred varením kachchapuri, nemusíte ho rozmrazovať na dlhú dobu, stačí dať tortu na plech, počkajte, kým cesta je na vrcholebude mäkké, a potom môžete už rozmazať s vajcom, posypať syrom a poslať ho do rúry.

Dokonca aj neskúsená hosteska môže uvariť chutné chačapury a to sa dá ľahko vidieť sledovaním videa: