Ako zmraziť kebab

Tam sú problémy a kebab cesta je odložená na dobu neurčitú, a musíte premýšľať o niečom s nakladaným mäsom. Je možné zmraziť špajle?

Zloženie: mäso, korenie na kebab Čas na záložku: Celý rok

Môžete. Mäso marinované pre ražniči môže byť zmrazené aspoň pol roka, a ak to urobíte správne, potom vám zamrznutý ražniči nič nedá. Môžete dokonca špeciálne pripraviť a zmraziť kebab, v prípade neočakávaných hostí. Bude to príjemné prekvapenie.

Keďže však mäso pre kebab špecificky zmrazujeme, môžeme robiť bez klasického octu. Potrebné je iba soľ a korenie.

Nakrájajte mäso, premiešajte s koreninami a nechajte ho polhodinu poliať.

Ako ukázala prax, cibuľa po rozmrazení dáva nepríjemnú chuť a vôňu, takže sa ani nedostanete na cibuľu.

Navlečené mäso na špajdle, vložené do jednorazovej penovej dosky, zabaľte fóliou a vložte do mrazničky.

Bolo to experimentálne zmrazenie a zistilo, ako sa kebab po zmrazení chová. Na fotografii sme rozmrazili vrchné špajdle vopred na spodnej polici chladničky, zatiaľ čo druhá bude uvarená.

Nebol si sa mýli, tieto kebaby uvaríme doma v rúre. Zakryte fóliu na panvici, navlhčite špajdle vodou, zapnite rúru na maximum a vložte do nej panvicu s kebabom. Z času na čas potrebujúa zároveň monitorovať pripravenosť mäsa. Už je to 30 minút a môžete sledovať.

Rozmrazený kebab je pripravený (hore) a zmrazený potrebuje ďalších 10 minút, kým sa dostane do rúry.

Vrchný rez je rozmrazený kebabom. Ako vidíme, nezmrazené kebaby neboli rovnomerne upečené a chuť je trochu suchá. Ten istý kebab, ktorý bol pred varením rozmrazený, sa nelíši od chuti od zvyčajného kebabu, rovnako šťavnatého a voňavého.

Na záver: Môžete zmraziť špajle. Ale ak sa vám páči cibuľové krúžky medzi mäsom, potom je lepšie ich pridať po rozmrazení, tesne pred varením, alebo ho znovu marinovať. A ako rýchlo nakladať mrazené mäso, pozrite sa na video: