Ako zmraziť kaviár

Čierny a červený kaviár na stole je znakom blaha rodiny a vzácnych nákladov na oslavy bez tejto pochúťky. Je to dosť drahé, takže otázka uchovávania kaviáru je veľmi vážna. Je možné zachovať kaviár pomocou mrazu, najmä ak je veľa a je čerstvý?

Zloženie: čierny kaviár, červený kaviár Čas záložiek: Celý rok

Môžete. Treba však pripomenúť, že kaviár je mimoriadne jemný výrobok, navyše je už zmrazený na plavidlách so záťahovými sieťami pred dodaním do továrne, kde je potom zabalený do pohárov. A ako vieme, re-zmrazenie je zriedka úspešné.

Červený kaviár však prežije, ak ho znova zmrazíte. Stačí to urobiť správne.

Zvyčajne sa solenie vykonáva priamo na mieste, ale skôr sa vyčerpáva. Preto musí byť všetka prebytočná kvapalina odstránená pomocou goliera s jemnou sieťovinou.

Pripravte nádobu. Je lepšie položiť kaviár porcinna do malých pohárov detskej výživy. Roztiahnite vajcia do pohárov, zalejte do každej nádoby lyžicu olivového oleja, jemne premiešajte, pevne zaskrutkujte veko a do mrazničky, kde by mala byť konštantná teplota -18 stupňov. V tejto forme môže kaviár ležať až jeden rok. Ale v prípade červeného kaviáru, to je oveľa dôležitejšie vedieť, ako správne rozmraziť, aby nedošlo k nezrozumiteľnej zemiakovej kaše a nie moc ako chutné jantárové vajcia.

Červený kaviár sa rozmrazípostupne. Ak chcete začať presunúť do mrazničky, kde je teplota -1 stupeň, av tejto komore by mala stáť presne deň. Potom musíte odstrániť nádobu, a už dotavat pri izbovej teplote.

Čierny kaviár netoleruje opakované hlboké mrazenie, preto je jeho miesto v mrazničke na polici, kde teplota nie je nižšia ako -1 stupeň. Maximálna trvanlivosť pri tejto teplote je maximálne 3 mesiace.

Pozrite si video: Je možné zmraziť kaviár?