Ako zmraziť huby pub na zimu v mrazničke: 4 spôsoby

Huby mopu patria do rodu boletovských húb. Spájajú rad druhov húb, ktoré sú populárne známe ako boletus (breza, spoločná) a osika (osika, ryšavka). Záložky ľahko tolerujú zamrznutie. V tomto článku ponúkame najobľúbenejšie spôsoby, ako zmraziť huby na zimu v mrazničke.

Zloženie: krčmy, rastlinný olej Čas záložiek: Leto, jeseň

Obsah

  • 1Príprava húb na zmrazovanie
  • 2Ako zmraziť okná na zimu
    • 2.1Surové huby
    • 2.2Vyryté zárezy
    • 2.3Tabuľa
    • 2.4Vyprážané huby
  • 3Ako a koľko skladovať huby v mrazničke
  • \ t

Príprava húb na zmrazovanie

Zberané huby pred umiestnením do mrazničky je potrebné triediť a čistiť. Tabs sú hubovité huby, takže pred ich zmrazením, je veľmi nežiaduce umyť vo vode. Najlepšie miesta by ste mali utrieť vlhkou handričkou alebo umývať špongiou.

Ak sú huby už veľmi špinavé, mali by byť rýchlo opláchnuté vodou, ale žiadnym spôsobom by nemali byť namočené. V opačnom prípade hubovitá štruktúra viečka absorbuje vodu a hríby počas zamrznutia budú poškodené kryštálmi ľadu vytvorenými z vody. Toto pravidlo je však výnimkou, ak plánujete huby pred zmrazením.variť alebo variť.

V malých krčmách sa pred zmrazením odporúča odlupovať nohy váh. To sa dá urobiť jednoducho jednoduchým kuchynským nožom.

Ako zmraziť okno na zimu

Surové huby

Najmenšie huby možno úplne zmraziť. Najdôležitejším pravidlom je vybrať husté huby bez stôp po poškodení a červíkoch.

Žaby sa očistia od špiny a nohy sa pred zmrazením očistia, ale je lepšie, aby sa čiapky neodrezali.

Huby sa ukladajú na doštičku pokrytú celofánom a posielajú do mrazničky. Predbežné zmrazenie na plochom povrchu zabráni zlepeniu húb

Po niekoľkých hodinách mrazenia možno príborníky vybrať a vložiť do samostatných nádob na dlhodobé skladovanie.

Vycpané zárezy

Aby huby zaberali menej miesta, veľa gazdiniek ich varí vo vriacej vode po dobu 5-10 minút pred položením v mrazničke.

Na tento účel sa huby všetkých veľkostí narezú na plátky a ponoria do vriacej vody. Po tom, krčmy sú posunuté na cedník a povolený odtok prebytočnej kvapaliny.

Chladené huby sa skladujú vo vreciach alebo mraziarenských kontajneroch.

Táto metóda vám umožňuje ušetriť miesto v mrazničke takmer dvakrát.

Pozrite si video z kanálu "Chutné a uspokojujúce" - zmraziť huby na zimu

Dušené záhyby

Ďalším spôsobom, ako zmraziť huby, je uhasiť ich, až kým nebudú pripravené.

Rezané čisté hubyv malých kockách a rozotrite na panvici. Ak boli pred tým premyté vodou, potom už nie je potrebné pridávať kvapalinu, pretože bude v dostatočnom množstve vyčnievať z namočených húb.

Panvicu zatvorte vekom. Uhlie krčiem až do plnej pripravenosti na 20-30 minút. Nie je nutné pridávať soľ!

Pripravené huby sa položia na sito a čakajú, kým sa mierne osušia a ochladia. Ochladený blok sa umiestni do vriec, pevne sa balí a čistí v chlade.

Dusené huby sú plne pripravené na konzumáciu a nedostatok oleja im umožňuje ich použitie na prípravu diétnych jedál.

Vyprážané huby

Výborne uchovávané v mrazničke v mrazničke vyprážané. Ak to chcete urobiť, nakrájajte huby na plátky a pošlite ich na panvicu.

Pečieme krčmy, najskôr bez pridania oleja a s otvoreným vekom. Hneď ako sa kvapalina začne intenzívne odparovať, pridajte na panvicu rastlinný olej. Pečieme šupku až do vytvorenia hnedej kôry, ktorá sa neustále mieša.

Aby sa obrobok zachránil pred prebytočným tukom, rozotrite huby v cedníku a vypustite do zvyškov.

Pozrite si video z kanálu "Mari Annet" - Fried obabki

Ako a koľko skladovať huby v mrazničke

Správne mrazené surové, varené a dusené malé zákusky sa môžu skladovať v mrazničke až 1 rok a vyprážané huby by sa mali konzumovať 6 mesiacov. Optimálna skladovacia teplota je -16 ... -18ºС.

Pri odosielaní výrobkov do komory nezabudnite na nádobe alebo obale zanechať značku.o výrobkoch, ktoré obsahujú, ao dátume, kedy boli označené.

Huby, mrazené surové, sa rozmrazia v chladničke a umiestnia sa na spodnú poličku. Pomalé rozmrazovanie poskytne produkt, ktorý je takmer nerozoznateľný od čerstvého. Toto pravidlo je vhodné aj pre huby, mrazené inými spôsobmi, ale vo väčšine prípadov sa huby používajú na varenie bez rozmrazovania.