Ako zmraziť huby na zimu doma: všetky spôsoby, ako správne zmraziť

Ryzhiki - veľmi voňavé huby. Na jeseň, vášniví hubári vyberajú pre nich skutočný lov. Mnohí ľudia sa zozbierali dostatočne veľké množstvo tejto pochúťky: „Je možné zamrznúť huby?“. Odpoveď na túto otázku je pozitívna, ale aby huby neboli pri rozmrazovaní horké, musia byť riadne pripravené.

Zloženie: huby huby, soľ Čas do záložky: Jeseň

Obsah

  • 1Ako pripraviť hríby na zmrazovanie
  • 2Ako zmraziť surové huby
  • 3Ako variť huby pred mrazom
  • 4Vyprážané huby na zimu
  • \ t
  • 5Ako pripraviť huby na zmrazenie v rúre
  • 6Je možné zmraziť solené huby
  • 7Ako správne skladovať a rozmrazovať huby

Ako pripraviť hríby na zmrazovanie

Po prvé, triedte huby podľa veľkosti a hustoty. Malé a silné huby lepšie mrazené surové a celé, aby sa zachoval atraktívny vzhľad. A veľké huby ležali na zmrazenie s použitím tepelného spracovania.

Tie huby, ktoré sa majú zmraziť, by sa nemali umývať. Môžete ich jednoducho utrieť vlhkou handričkou alebo čistou (novou) špongiou na umývanie riadu.

Huby s veľkými uzávermi sú očistené od špiny a jemne umyté v studenej vode, pričom dbajte na to, aby nedošlo k ich zlomeniu.

Ako zmraziť sušené huby surové

Pripravené silnéhuby rozložené na palete alebo doštičke, potiahnuté celofánom. Potom sa nádoba umiestni do mrazničky na 10 až 12 hodín. Po tejto dobe vyberte huby a vložte ich do samostatného vrecka alebo nádoby.

Obal je označený dátumom zmrazenia a odoslaný späť do mrazničky.

Ako variť huby pred zmrazením

Veľké čisté hríbové čiapky sú narezané na kúsky približne rovnakej veľkosti. Potom sa 10 minút ponoria do vriacej vody a po ďalšom varu regulujú oheň v menšom smere tak, aby sa huby nezrútili zo silného varu.

Ryzhiki počas varenia dá veľa peny, takže by ste mali zložiť lyžicu na jej odstránenie.

Akonáhle sa huby uvaria (to sa dá určiť na základe skutočnosti, že huby na panvici sa usadili na dne), opatrne sa odstránia pomocou zberača a ochladia v cedníku.

Po úplnom vychladnutí húb sa huby rozložia do vreciek alebo nádob. Kapacity sú podpísané a odoslané do mrazničky.

Pozri video z kanálu "Chutné a srdečné" - zmraziť huby na zimu

Vyprážané huby na zimu

Nakrájajte plátky raženej uhorky na horúcu panvicu pridaním niekoľkých lyžičiek rastlinného oleja. Hríbky opekáme asi 20 minút, kým sa všetka prebytočná vlhkosť neodparí.

Pripravený poter sa ochladí a uloží do mraziacich nádob. Každé vrecko je opečiatkované v deň, keď boli huby vložené do mrazničky.

Pozri video z kanálu "Lazy Kitchen" - Ako zmraziťhuby na zimu (polotovary húb)

Ako pripraviť huby na zmrazovanie v rúre

Na túto metódu sa čisté huby ukladajú na plech bez pridania rastlinného oleja. Nastavte rúru na nízku teplotu približne 100 ° C a otvorte dvierka rúry.

Po 30 minútach sa takto vysušené huby položia do vreciek a vyberú na uskladnenie v mrazničke.

Je možné zmraziť solené huby

Mrazené solené huby sú ideálnym spôsobom ich uskladnenia. S touto metódou, solené huby nie sú kyslé a nepokazia, ako je tomu u nich v obvyklom priestore chladničky.

Pri tomto spôsobe skladovania sú huby solené studeným spôsobom, ale nie solené. Po niekoľko dní trvajúce morenie pod jarmom v chladničke sú huby zabalené v obaloch a vložené do mrazničky. Hlavnou vecou je balenie obalov presne na jednu porciu, pretože opakované zmrazovanie húb je neprijateľné.

Ako správne skladovať a rozmrazovať huby

Niektoré ženy v domácnosti sa sťažujú, že po rozmrazení sú huby tŕne. Je to spôsobené nedodržaním trvanlivosti húb. Surové mrazené huby možno skladovať v mrazničke maximálne 10 mesiacov a spracovať - ​​nie dlhšie ako šesť mesiacov.

Pokiaľ ide o otázku rozmrazovania, mrazený ryzhiki by sa mal používať bez predchádzajúceho rozmrazovania. Ak je potrebné rozmraziť huby, napríklad pri rozmrazovaní osolených húb, potom by sa to malo uskutočniť postupne - najskôr v chladničke a potom, keďteplota miestnosti.