Ako zmraziť huby na zimu doma

Huby sú veľmi chutné huby. Sú ideálne pre morenie a mrazenie. Mrazené huby sú všestranné v ich použití. Môžete ich vyprážať, variť polievky z nich, vyrábať kaviárové alebo hríbové omáčky. O všetkých zložitosti správneho zmrazenia opäť v zime v tomto článku.

Zloženie: šampiňóny Čas do záložiek: Leto, jeseň

Obsah

  • 1Ako pripraviť hríby na zmrazovanie
  • 2Je možné zmraziť surové huby?
  • 3Ako variť huby na zamrznutie?
  • 4Mrazené huby v zime
  • \ t
  • 5Ako správne rozmraziť huby huby

Ako pripraviť huby na zmrazovanie

Huby pestujú rodiny a na jednom mieste môžete zbierať slušné množstvo húb. Huby by mali byť narezané na niekoľko kusov naraz, v krátkej vzdialenosti od zeme, aby sa nedotýkali hlinenej miestnosti. Pri zbere je lepšie vyčistiť odpad z húb okamžite.

Domy húb potrebujú predovšetkým triediť a triediť. Na zmrazovanie sú vhodné iba čerstvé, silné huby bez známok poškodenia. Huby sú tiež triedené podľa veľkosti. Malé sú úplne zamrznuté a veľké sú narezané na niekoľko kusov.

Huby treba ďalej umyť z rôznych úlomkov a drobného hmyzu.

Pozri video: Ako môžem čistiť a triediť huby:

Pozri video: Liška s marmeládou vám povie, ako rýchlo a bez námahy čistiť huby

Je možné zmraziť surové huby?

Mnohí ľudia kladú otázku: „Je možné zmraziť celé surové huby?“. Samozrejme, môžete a dokonca potrebujete. Takto zamrznuté huby nestrácajú svoj atraktívny vzhľad. Môžu byť dusené, vyprážané, poslané do polievky, alebo použité na výrobu húb guláš, to znamená, variť ich rovnako ako čerstvo zbierané huby.

Pred zmrazením v surovej forme nie je potrebné umývať huby. Prebytočná vlhkosť nie je ničím iným. Ak sú huby veľmi špinavé, môžu byť jednoducho utreté vlhkým uterákom. V extrémnych prípadoch opláchnite huby pod tečúcou vodou a potom opatrne vysušte na papierových uterákoch.

Okrem toho sú rozložené na palete alebo doske na krájanie potravín, ktoré sú uložené v jednej vrstve. Niekedy sa uchováva v mrazničke a potom sa naleje do vriec alebo nádob na dlhodobé skladovanie.

Ako variť huby na zmrazenie?

Ďalším spôsobom je zmrazenie varených húb. K tomu, vopred umyté huby, ponorené vo vriacej vode a varíme 10 minút.

Potom sa huby posunú na cedník, aby umožnili odtok prebytočnej kvapaliny. Po úplnom ochladení húb sú balené v baleniach. Je dôležité, aby jedna porcia húb bola umiestnená v jednom vrecku, pretože opakované zmrazovanie húb je neprijateľné.

Pozri video: Ako variť huby na zmrazovanie

Pozri video: Marmeláda líška hovorí, ako zmraziť huby - zber húb na zimu

Zmrazovanievyprážané huby na zimu

\ t

Mrazené vyprážané huby - jedná sa o polotovar pripravený na použitie. Na prípravu takýchto húb je potrebné na panvici položiť čisté huby a vyprážať 20 minút pridaním oleja.

Ďalej sa vyprážané huby položia na sito, aby sa prebytočný tuk stohol, ochladil a zabalil do dávkových balení. Zároveň z balíčkov musíte uvoľniť vzduch čo najviac. Balené huby sú umiestnené v mrazničke.

Ako správne rozmraziť huby huby

Vlhké huby sa roztopia 8 hodín v hlavnom priestore chladničky a potom pri teplote miestnosti. Rozmrazené huby sa ľahko vysušia papierovým uterákom a následne použijú na prípravu rôznych jedál.

Huby mrazené vo varení alebo vyprážané, nevyžadujú predchádzajúce rozmrazovanie.

Mrazené huby je možné skladovať v priebehu 6 mesiacov av prípade teplotného režimu mrazničky nad 18 º do 1 roka.