Ako zmraziť huby na zimu

Veslovanie patrí k lamelárnym druhom húb a obáva sa, že sú jedovaté. Ale je to absolútne zbytočné. Ridovki rastúce v našom páse sú celkom jedlé.

Zloženie: voda, riadky, soľ Čas záložiek: Jeseň

Môžu byť solené, nakladané alebo mrazené na smaženie čerstvých húb v zime. Môj dnešný recept vám povie, ako zmraziť riadky na zimu.

Riadky rastú v listnatých lesoch a nie sú v nich žiadne osobitné odpadky. Iba listy, ktoré sa držia na viečku. Všetky čistiace huby je odstrániť tieto listy a skontrolovať huby pre červy.

Všimnite si fialové riadky. Sú tiež veľmi chutné, ale mnohí sú veľmi vystrašení, keď sú na stole. Ale márne sa báli, pretože fialové rady sú tiež jedlé.

Ako zmraziť riadky na zimu

Je možné zmraziť huby na zimu dvoma spôsobmi.

Prvá je veľmi jednoduchá: umývanie, sušenie a zmrazovanie húb. Ale tak zabraňujú príliš veľa miesta v mrazničke. Preto dávam prednosť druhému: variť pred zmrazením.

Opláchnite riadky v nádrži vodou a vyhoďte ich do vriacej slanej vody.

Od momentu varu by mali variť 10-15 minút. Z času na čas premiešajte huby so zberačom a odstráňte špinavú penu, ktorá sa objavuje aj v dobre vymytých hubách.

Preložte prevarené riadky do cedníka, nechajte ich odtiecť a zároveň vychladnúť.

V prípade mraziacich húb je lepšie používať plastové nádoby. Ak ich dáte jednoducho do obalu, rozšíria sa a zamrznú v beztvarej hmote, a to nie je veľmi pohodlné.

Takéto "tehly" sú veľmi pohodlné. Mrazené huby sa dajú ľahko rozrezať a celú briketu nerozmrazujú. Predtým, ako začnete variť, huby sa nemusia rozmrazovať.

Len vylejte mrazené huby do panvice alebo priamo do polievky. Chuť pokrmu z toho nebude trpieť a ušetríte veľa času.