Ako zmraziť hrozno na zimu v mrazničke

Vzhľad zamrznutého hrozna sa nelíši od čerstvého hrozna, ak je riadne zmrazený. Dokonale znáša mrazenie a dokonca sa stáva ešte sladším, pretože prebytočná voda je zmrazená a zanecháva cukor vo vnútri bobúľ.

Zloženie: hrozno Čas na záložku: Leto, jeseň

Obsah

  • 1Ktoré hrozno je lepšie zmraziť
  • 2Tajomstvo mrazenia

Ktoré hrozno je lepšie zmraziť

\ t

Samozrejme, záleží na vašich preferenciách, ale je lepšie brať odrody bez semien. Veľkosť a farba nie sú dôležité, hlavná vec - že bobule boli zrelé a nie pokazené.

Tajomstvo mrazenia

Môžete zmraziť celú partiu, a môžete sa zbaviť vetvičiek, ako dávate prednosť, a prečo ju zmrazujete. Príprava bobúľ je rovnaká - najprv opláchnite celú partiu, osušte ju na uterák a potom buď vyčistite bobule alebo nechajte celý zväzok.

Hrozno by sa malo pred zmrazením schladiť, preto dajte obväz s pripravenými bobuľami v chladničke na 1 hodinu.

Aby hrozno vyzeralo ako čerstvé po zmrazení, je potrebné rýchle zmrazenie, čo znamená, že námraza v mrazničke sa nastaví na maximum av tomto režime zmrazí najmenej 3 hodiny. Potom odstráňte hrozno, usporiadajte ich do vriec alebo nádob, môžete znížiť námrazu na obvyklú úroveň, a opatrne vložte vrecia hrozna do mrazničky na zimné skladovanie.

Zaujímavý dezert zo zmrznutého hrozna, ktorý vaši hostia určite radi. Nazýva sa „Drunk Grapes“ a je pripravený veľmi ľahko.

Hrozno

  • 0,5 litra bieleho vína
  • 0,5 kg bieleho bezškvarkového hrozna
  • cukor 0,5 šálky
  • 0,5 šálky práškového cukru

Rozpustite cukor vo víne, číre vetvičky z hrozna a nalejte bobule s vínom. Zatvorte nádobu a nechajte vylúhovať 12 hodín.

Vypustite víno, ale nevylievajte ho, nechajte ho na nasledujúce dezerty a hodte bobule do práškového cukru, usporiadajte ich na rovný tanier a pošlite ich do mrazničky na 3-4 hodiny. Dezert je pripravený.

Pozrite si video: „Ako zmraziť hrozno“