Ako zmraziť dolma a hroznové listy pre dolma

Mnohé ženy v domácnosti sa sťažujú, že dolma z nakladaných listov nie je veľmi chutná. Listy sú príliš slané a tvrdé, že kyslosť je stratená, čo robí dolma tak chutné. Je oveľa ľahšie ukázať predpovedané a pripraviť hroznové listy pre dolmu do budúcnosti, to znamená zmrazením v mrazničke.

Zloženie: listy hrozna, dolma Čas do záložky: Pružina, Leto, Jeseň

Na zmrazenie listov pre dolmu nemusia byť špeciálne varené. Vyberte listy požadovanej veľkosti, rez chvosty, opláchnite pod studenou vodou a osušte uterákom, alebo jednoducho položte na stôl, aby vyschli.

Vypočítajte, koľko listov potrebujete naraz, a zložte ich do hromád - kus papiera na kus papiera. Potom ich zvinúť a zabaliť do lepiacej fólie.

Ako také sa listy môžu skladovať na dobu neurčitú. Keď ich budete potrebovať, pred pečením odstráňte z mrazničky na niekoľko hodín kotúč s listami tak, aby sa samovoľne rozmrazili. Nezačnite ich rozbaľovať, kým sa neroztopia, inak sa listy len zlomia.

Po úplnom rozmrazení zložte listy do cedníka, zalejeme vriacou vodou a môžete začať variť.

Varenie dolmy je dlhý proces a nie každá gazdinka v kuchyni má špeciálny stroj na balenie malej dolmy. Preto niekedy potrebujete pripraviť dolmuvopred a uložte ho na niekoľko dní. Neodporúča sa uchovávať surovú dolmu v chladničke dlhšie ako jeden deň, a ak ju budete potrebovať na dlhšie obdobie, potom ju zmrazte v mrazničke.

Koniec koncov, čo je zahrnuté v dolme? Mleté mäso, ryža, vyprážaná cibuľa a mrkva.

Všetky tieto výrobky dobre znášajú mrazenie. A niektoré ženy v domácnosti dokonca odporúčajú zmrazenie dolmy pred varením. Koniec koncov, plnka by mala byť „dozrievaná“, aby sa stala šťavnatejšou, a listy hrozna nebudú zasahovať do malého marinovania.

Zaskrutkujte dolmu ako obvykle, rozprestrite ju na tácku a zmrazte tak, aby sa nedržali spolu. Potom môžu byť zložené do vrecka alebo nádoby na zmrazenie potravín.

Keď sa rozhodnete uhasiť dolmu, nemusí sa vopred rozmrazovať. Dajte ju do hrnca, nalejte omáčku a dusíme. Stačí predĺžiť dobu varenia na 5-10 minút, ale to nie je kritické? Ale ako výsledok, dostanete lahodný dolma, s jemnými a voňavé hroznové listy.

Ako zmraziť listy hrozna pre dolmu, pozri video: