Ako zmraziť chren na zimu v mrazničke: spôsoby, ako zmraziť koreň a list chrenu

Koreň chrenu sa používa na výrobu rôznych horúcich omáčok a studeného občerstvenia a chrenové listy sa používajú v domácom konzervovaní. Použitie tejto rastliny je nesporné, takže ženy v domácnosti majú často otázku: "Je možné zmraziť chren?". Podrobnú odpoveď na túto otázku získate prečítaním nášho článku.

Zložky: koreň chrenu, listy chrenu, citrónová šťava, chren, jablká.Záložka Čas: Leto, Jeseň

Obsah

  • 1Je možné zmraziť chren
  • 2Metódy zamrznutia koreňového chrenu
      \ t
    • 2.1Krenové kusy
    • 2.2Strouhaný chren
    • 2.3Chren s jablkovou a citrónovou šťavou
  • 3Ako zmraziť list chrenu
  • 4Skladovateľnosť chrenu v mrazničke
  • \ t

Je možné zmraziť chren

Je možné a dokonca potrebné zmraziť takúto rastlinu ako chren na zimu. Keď sa skladuje v mrazničke, koreň nestráca svoje prospešné vlastnosti. Podľa skúsených gazdiniek má chren po zmrazení ešte bohatšiu chuť a vôňu. Môže byť použitý vo všetkých pokrmoch, ktoré vyžadujú čerstvý chrenový koreň.

Metódy zamrznutia koreňového chrenu

Pred uskladnením výrobku v mrazničke by sa mal výrobok dôkladne umyť a vyčistiť nožom. Pre lepšie čistenie nečistôt môže podzemok namočiť niekoľko hodín do veľkej nádoby s vodou.

Veľké odnože sa dajú ľahko čistiť škrabkou amalé a tenké drhnutie od špiny s okrajom noža. Čistenie odnoží - dlhé a nie veľmi príjemné.

V záujme maximálneho odstránenia kontaktu chrenu so vzduchom by sa mali očistené korene vložiť do nádoby s studenou vodou. To udrží aromatické látky rastliny nedotknuté.

Po očistení chrenu by sa mal nadbytok vlhkosti navlhčiť uterákmi. Teraz môžete pokračovať v zmrazení!

Krenové kusy

Vyčistené odnože sú narezané na malé kúsky dĺžky 2 až 3 cm. Sochárka zložená v sáčkoch na zmrazenie alebo malé nádoby. Tesne zabalené nádoby sa zasielajú do mrazničky na skladovanie. V prípade potreby je možné získať chren a rozomlieť v mlynčeku na mäso alebo v mixéri, bez rozmrazovania a použiť na určený účel.

Pozrite si video z kanála „Poznajte a buďte schopní“ - Ako ušetriť chrenu na zimu. Mraznička vám pomôže!

Strúhaný chren

Chróm môže byť nasekaný pred umiestnením do mrazničky. K tomu použite: ručný strúhadlo, mlynček na mäso alebo mixér.

Manuálna metóda spracovania chrenu je veľmi pracovne náročná. Zároveň aromatické výpary korodujú oči a nedovoľujú voľne dýchať. Preto je pre sekanie chrenu lepšie použiť ručný alebo elektrický mlynček na mäso alebo mixér.

Ak používate elektrický mlynček na mäso, položte na výstup plastový sáčok, aby ste zabránili uvoľneniu éterických olejov, ktoré spôsobujú pálenie a trhanie očí.

Najbezpečnejší spôsob sekania chrenu je rezanie mixérom alebo kuchynským robotom. Keďže oddenok je veľmi tvrdý a hustý, výkon jednotky musí byť aspoň 600 - 700 wattov.

Rodina Brovchenko vo svojom videu ukáže, ako čistiť a trieť chren. Bezbolestný a bez slzy.

Chren s jablkovou a citrónovou šťavou

Skvelá možnosť okamžite zmraziť chren vo forme omáčky alebo občerstvenia. Napríklad môžete zmraziť nasekaný chren s chrumkavým jablkom. Na tento účel sa výrobky prijímajú v rovnakom pomere a zmiešajú sa s 1 lyžičkou citrónovej šťavy. Takýto predlisok môže byť zmrazený v ľadových plechoch alebo vo vrecku, pričom ho distribuuje v tenkej vrstve.

Kocky chrenu po zmrazení sa z formulárov odstránia a vložia do baliacich vriec alebo nádob.

Ako zmraziť list chrenu

Potraviny sa môžu v zime marinovať a mať vždy po ruke tie pravé zelené. Na zmrazenie listov chrenu sa umyjú pod tečúcou vodou, opatrne sa vysušia uterákmi a po častiach sa uložia do vriec. Mrazené listy chrenu sa používajú okamžite, bez rozmrazovania.

Čas použiteľnosti chrenu v mrazničke

\ t

Oddenok a zelená časť rastliny dobre znášajú mráz a môžu sa v tejto forme skladovať pomerne dlho, od 10 do 12 mesiacov. Závisí to od dodržania teploty kamery -18 ° C, bez rozdielov.