Ako zmraziť chlieb doma v mrazničke

Pravdepodobne si mnohí ani neuvedomujú, že chlieb možno zmraziť. A naozaj, tento spôsob konzervovania chleba je veľmi pohodlný a umožňuje vám byť veľmi opatrný so svojím obľúbeným výrobkom. V dnešnom článku navrhujem hovoriť o pravidlách zmrazovania chleba a ako ho rozmraziť.

Zloženie: chlieb Čas na záložku: Celý rok

Obsah

  • 1Prečo je mrazený chlieb
  • 2Pravidlá pre zmrazenie chleba
  • 3Ako rozmraziť chlieb

Prečo je mrazený chlieb

Ak máte malú rodinu a kúpený bochník alebo bochník nie je ihneď konzumovaný, potom je najlepšia cesta zo situácie zmrazenie. Toto by malo byť urobené okamžite, bez čakania na čiernu chlieb.

Mimochodom, veľké supermarkety už dlho praktizujú uvedenie mrazeného polotovaru do pohotovosti v obchode. Takýto 80% sa pečie, až kým nie je pripravený, chlieb môže byť uložený v mrazničke na veľmi dlhú dobu, a ak je to potrebné, je odoslaný do rúry, aby konečne dokončil proces varenia. Kupujúci na druhej strane reagujú na vôňu čerstvo upečeného tovaru nákupom ďalšieho tovaru. Tu je marketingový trik!

Pravidlá pre zmrazenie chleba

Je dôležité si uvedomiť, že chlieb po rozmrazení bude presne rovnaký, ako ste ho poslali do mrazničky. To znamená, že ak dáte čerstvý chlieb, potom po rozmrazení bude buchta tiež čerstvá. Ak je však,sušeného chleba, potom zmrazenie by bolo ťažké a nie chutné.

Do mrazničky nemôžete posielať horúci chlieb! Rýchlo sa pokryje mrazom a po rozmrazení bude mokrý.

Ak je rodina veľká a môžete jesť celý bochník chleba počas dňa, nemôžete chlieb pred zmrazením znížiť. Bochník chleba je zabalený do plastového vrecka, odstránený na maximum, vzduch a poslaný do chladu. Niektoré na mrazenie používajú papierové tašky, v ktorých bol v obchode zakúpený chlieb. Neodporúčam to robiť, pretože v takejto nádobe výrobok ľahko absorbuje cudzie pachy produktov uložených v mrazničke.

Najlepší spôsob, ako zmraziť, je znížiť bochník na plátky. Rovnako ako v predchádzajúcom prípade je chlieb zložený vo vreciach alebo skrútený v niekoľkých vrstvách potravinového filmu. V jednom balení je žiaduce usporiadať počet kusov v čase použitia.

Mrazený chlieb skladujte v mrazničke maximálne 4 mesiace.

Ako rozmraziť chlieb

Existuje niekoľko spôsobov, ako rozmraziť chlieb:

  • Ak bol celý bochník zmrazený, budete ho musieť dostať z chladu, rozložiť film alebo tašku a nechať ho niekoľko hodín roztopiť. Zvyčajne celý mrazený chlieb po dobu 4 hodín.
  • Ak sa zmrazenie vykonalo v kusoch, potom stačí, aby ste dostali časť potrebnú na jedno jedlo. Bochníky chleba sa dajú rozložiť na rovný povrch a nechať čas 20 minút.

  • Ak chcete ušetriť čas, odmraztechlieb sa môže uchovávať v rúre. Na tento účel sa kusy umiestnia na drôtený stojan alebo sa položia na plech, teplota sa nastaví na 200 ° C a chlieb sa nechá 5 minút v rúre.
  • Na získanie plátkov s chrumkavou kôrkou sa chlieb uchováva v rúre 20 minút. Nezabudnite však predmastiť kôru vodou, inak bude buchta jednoducho vyschnúť.

  • Na rozmrazovanie môžete použiť panvicu. Kusy sa na ňom rozprestierajú bez pridania oleja a niekoľko minút sa zahrejú na najmenšom ohni.
  • Skvelý spôsob rozmrazovania je toastovač. Kusov po jeho použití dostane ruddy ostrý.

  • Niektoré ženy v domácnosti odporúčajú používať dvojitý kotol, ale pri tejto metóde bude chlieb kŕmený prebytočnou vlhkosťou a bude surový.

Teraz viete, ako správne zmraziť a rozmraziť čerstvý chlieb. Vyberte možnosť, ktorá je pre vás to pravé.

Pozri video z marmelády Fox - BREAD bude FRESH WEEKS! Ako skladovať chlieb - spôsob marmelády