Ako zmraziť čerstvé paradajky na zimu - všetky spôsoby, ako zmraziť paradajka

Paradajky sú dopytované po celý rok. Niet pochýb o tom, že v lete sú oveľa chutnejšie a voňavejšie ako tie pestované v skleníkoch a predávané v zime. No, cena paradajok v lete občas nižšia. S cieľom vychutnať si skutočnú letnú chuť paradajok v zime, môžu byť zmrazené.

Zloženie: paradajky Čas na záložku: Leto, jeseň

Obsah

  • 1Príprava paradajok na mrazenie
  • 2Metódy mrazenia čerstvých paradajok
      \ t
    • 2.1Zmraziť čerstvé celé paradajky
    • 2.2Plátky paradajok zmrazené na zimu
    • 2.3Plátky mrazených paradajok
    • 2.4Paradajky vo forme paradajkového pyré, zmrazené vo formách
    • \ t
    • 2.5Mrazené plnené paradajky
  • 3Ako rozmraziť paradajky

Príprava paradajok na zmrazovanie

S cieľom pokračovať v zmrazovaní by sa paradajky mali umyť v studenej vode a osušiť papierovou utierkou. Zmrazenie mokrých paradajok spôsobí, že sa budú držať spolu a deformovať, čo je nežiaduce.

Metódy mrazenia čerstvých paradajok

\ t

Zmrazenie celých čerstvých paradajok

Je to najjednoduchší spôsob zmrazenia. Hlavnou vecou je, aby sa správna voľba ovocia. Pre tento spôsob zmrazovania potrebujete len husté zrelé paradajky s hustou kožou. Stupne "smotana" aCherry - perfektné.

Pripravené paradajky rozotierame v obaloch na zmrazenie, odstránime čo najviac vzduchu a pošleme ich do mrazničky. Starostlivo sušené ovocie - kľúč k úspechu!

Celé paradajky možno tiež zmraziť bez šupky. K tomu, v blízkosti kmeňa urobiť kríž-tvarovaný plytký rez a ponoriť paradajka vo vriacej vode po dobu 30 sekúnd. Po tejto manipulácii sa koža odstráni jedným pohybom. Lúpané ovocie sa rozprestiera na doštičke, ktorá je pokrytá lepiacou fóliou, pokrytá celofánom na vrchole a poslaná na jeden deň do mrazničky na predzmrazenie. Po 24 hodinách sa paradajky zmrazia a dajú sa vložiť do balíčkov. A balíčky zasielajte do mrazničky.

Takto mrazené paradajky sa používajú na výrobu polievok, šalátov, hlavných jedál a tiež na vypchávanie.

Plátky paradajok zmrazené na zimu

\ t

Uprednostňujú sa aj mäsité plody s hustou pokožkou. Pripravené paradajky sa nakrájajú na plátky s hrúbkou 8 až 10 milimetrov. Príliš tenké plátky paradajok, rozptýlené pri rozmrazovaní. Potom sa paradajky rozložia vo vrstvách v miske na zmrazenie. Každá vrstva je posunutá lepiacou fóliou alebo vreckom z celofánu. Ak nemáte v mrazničke špeciálnu mrazničku na zmrazovanie malých potravín, potom bude fungovať doska alebo plochý tanier. Po asi 6 hodinách, paradajky uchopiť a môže byť naliaty do mrazničky vaku.

Paradajky, mrazené v plátkoch, ideálne na výrobu pizze, horúceho šalátu alebo sendvičov.

Plátky mrazených paradajok

Táto metóda tiež nespôsobuje veľa ťažkostí. Husté paradajky sú narezané na kúsky alebo kocky. Ak je to potrebné, môžete pred-peel. Zmrazenie sa vytvára okamžite v baleniach porcií. Tu nie je nutná chrumkavosť mrazených potravín, pretože zelenina sa pridá do hotového pokrmu bez rozmrazenia.

Takéto zmrazenie je pre vás užitočné na výrobu polievok, gulášu, omáčok a omáčok.

Paradajky vo forme paradajkového pyré, mrazené vo formách

\ t

Pre tento prípravok sú vhodne mierne prezreté a šťavnaté paradajky. Môžete tiež použiť neštandardné ovocie s predrezaným poškodením. Ak chcete urobiť zemiaková kaša, paradajky sú mleté ​​alebo mleté ​​s mixérom. Hotové zemiakové kaše sú rozložené do foriem a zmrazené. Silikónové formy na košíčky alebo jednoducho formy na ľad môžu byť použité ako mraziace formy. Hlavným pravidlom nie je naliať pyré na samotný okraj formy, pretože kvapalina expanduje počas mrazenia a pyré môže uniknúť.

Po zmrazení rajčiakovej šťavy a jej potrvá asi 8 až 10 hodín sa ľadové kocky ľadu vyberú z foriem a vložia do baliacich vriec. Naplnené vrecia sa skladujú v mrazničke na skladovanie.

Mrazené paradajkové pyré sa používa na prípravu rôznych druhovomáčky.

Pozri video: Ako zmraziť paradajky - tri spôsoby

Mrazené plnené paradajky

\ t

S cieľom zmraziť plnené paradajky musíte vybrať najhustejšie ovocie. V paradajkách, vyberte "čiapočku" zo strany stonky, a vyberte všetky mäso. Paradajky môžu byť plnené akoukoľvek náplňou: mäso, huby, uhorky, tekvice, atď. Hotové plnené paradajky sa najprv zmrazia na doske a po úplnom zmrazení sa rozložia v dávkových baleniach a vložia do mrazničky.

V tomto videu Lidiya Zavyalov podrobne povie, ako variť plnené paradajky:

Ako rozmraziť paradajky

Rozmraziť by sa mali len celé paradajky. Aby to bolo možné, musia sa držať pri izbovej teplote po dobu asi 20 minút, a potom znížiť na požadovaný spôsob pre vás, a poslať do misky.

Paradajky, mrazené v plátkoch, plátkoch, vo forme paradajkových brikiet, ako aj plnených paradajok, nevyžadujú predchádzajúce rozmrazenie.

V tomto videu Eleonora Ametova hovorí o zmrazení paradajok na zimu:

Lubov Kriuk bude hovoriť o dvoch spôsoboch zmrazenia paradajok:

Vyberte si spôsob mrazenia čerstvých paradajok!