Ako zmraziť čerešne na zimu v mrazničke: 5 spôsobov, ako zmraziť bobule doma

Sladká čerešňa sa od čerešní odlišuje nielen sladšou chuťou, ale aj vysokým obsahom vitamínov a zdravých látok. Čerstvé čerešne, ktoré nám v zime ponúkajú supermarkety, majú pomerne vysokú cenu. Ak chcete ušetriť rodinný rozpočet, môžete si kúpiť čerešne sezónne a zmraziť na zimu v mrazničke.

Zloženie: voda, cukor, čerešňa Čas do záložky: Leto

Obsah

  • 1Ako pripraviť bobule na zmrazovanie
  • 2Metódy mrazenia čerešní na zimu
      \ t
    • 2.1S kosťou
    • 2.2Pitted
    • 2.3S cukrom
    • 2.4Vo vlastnej šťave
    • 2.5V sirupe
  • 3Ako skladovať čerešne v mrazničke

Ako pripraviť bobule na zmrazovanie

Cherry kúpené alebo zozbierané v jeho záhrade by sa mali pred zmrazením umyť. Toto sa môže vykonať vo veľkej nádrži alebo panvici alebo pod tečúcou vodou.

Po ošetrení vodou sa čerešne sušia na uterákoch. Môžete si dať podnos s berry na návrh, takže sa rýchlo ranu.

Nezabúdajme na to, že pred zmrazením je potrebné vytriediť čerešňu, ako akékoľvek iné bobule. V mrazničke možno umiestniť len zrelé, husté, bez stopy hniloby a ovocia.

Spôsoby mrazenia čerešní na zimu

S kosťou

Umyté a lúpané bobule sa ukladajú na palety v jednej vrstve a posielajú sa do mrazničkypár hodín. Počas tejto doby, berry chytí, a to môže byť naliaty do nádob alebo tašiek na zmrazenie.

Táto čerešňa sa môže použiť na varenie kompótov, na zdobenie pečiva, alebo jednoducho na rozmrazovanie dezertov.

Bez kameňa

Postup zmrazovania sa líši od predchádzajúceho receptu len tým, že je potrebné odstrániť kosti z bobúľ pred ich umiestnením do komory. Na to existujú špeciálne zariadenia. Ak to nebolo po ruke, môžete použiť normálny kolík.

Cherry, zmrazené v tejto forme, nebudú po rozmrazovaní vyzerať veľmi pekne, ale sú úplne pripravené na použitie.

Pozrite si video z Marmalade Fox - Ako zmraziť čerešne, čučoriedky a iné bobule. Triky marmelády Fox

S cukrom

Bobule sú bez semien a ukladané v nádobách vo vrstvách. Každá vrstva je posypaná cukrom. Na 1 kilogram bobúľ bude potrebovať 100-200 gramov cukru.

Je veľmi vhodné použiť takéto zmrazenie ako náplň na pečenie alebo knedle.

Vo vlastnej šťave

V tejto forme je lepšie zmraziť bobuľu bez kameňov. Prechádzajúc cez bobule, asi 1/3 bobúľ, tie, ktoré sú najjemnejšie a prezreté, sú oddelene oddelené. Neskôr sú rmutované, dierovacie mixér. Ak je to žiaduce, cukor sa môže pridať k hmotnosti bobúľ podľa chuti.

Ďalśia ćasi ćereśne z ćereśní sa ulożí v nádobách, pribliżne jeo polovicu. Potom bobule sú naliaty pyré, pokryté viečkami a odstránené v chlade.

Je vhodné použiť tento prípravok ako nezávislý dezert alebo omáčku na palacinky a palacinky.

Čo sa týka mraziacich čerešní (čerešne), povie Lubovovi Kriukovi vo svojom videu - Cherry zmrazenie je veľmi osvedčený spôsob pre zimu

V sirupe

Na výrobu sirupu potrebujete vodu a cukor v rovnakom pomere. Voda je zapálená a privedená do varu. Pridajte cukor a počkajte na jeho úplné rozpustenie. Pred naliatím sirupu na čerešňu sa musí dôkladne ochladiť na teplotu nižšiu ako je izbová teplota. K tomu dajte nádobu so sirupom do chladničky na niekoľko hodín.

Berry musí umývať a odstraňovať kosti. Sladkú čerešňu vložte do čistých nádob, pričom nezaberá viac ako 2/3 objemu.

Ak chcete ušetriť miesto v mrazničke, môžete do nádoby vložiť čisté plastové vrecko. Bobule so sirupom sa nalejú priamo do obalu. Pripravený mráz bude mať formu nádoby. V budúcnosti ho možno odstrániť a obal pevne uviazať a uvoľniť vzduch.

Ako skladovať čerešne v mrazničke

Skladovateľnosť mrazených bobúľ je 10 až 12 mesiacov, s výhradou konštantnej teploty v mrazničke -18ºС.

Mrazené by sa mali skladovať v tesne balenej forme, inak sa bobule môžu kŕmiť cudzími pachmi potravín uložených v okolí.