Ako zmraziť bravčové huby na zimu v mrazničke doma: metódy mrazenia

V poslednom období si potraviny na mrazenie získali veľkú popularitu. V tomto ohľade čoraz častejšie počujete otázku: je možné zmraziť hríbiky a ako to urobiť správne? V tomto článku chcem hovoriť o všetkých spôsoboch, ako správne zmraziť hríbiky, ich skladovacie časy a pravidlá pre rozmrazovanie.

Zloženie: biele huby, voda, huby, olej Čas do zálohy: Leto, jeseň

Obsah

  • 1Ako pripraviť hríbiky na mrazenie
  • 2Metódy mrazenia ceps
    • 2.1Môžete zmraziť surové hríbiky
    • 2.2Varené biele huby na zimu
    • 2.3Ako vyprážať biele huby na zimu
  • 3Ako skladovať a rozmrazovať huby

Ako pripraviť biele huby na zmrazovanie

Zozbierané v lese alebo kúpené na trhu vyčistite pred zmrazením štetcom alebo čistou špongiou na umývanie riadu. Neodporúča sa umývanie hríbov. Ak sú nečistoty impozantné, potom je možné ich opláchnuť pod kohútikom, ale v žiadnom prípade ich nesmiete namočiť. Je to spôsobené tým, že špongiová štruktúra viečka ľahko absorbuje kvapalinu a prebytočná vlhkosť zamrzne na čokoľvek.

Metódy zmrazovania ceps

Môžete zmraziť surové hríbiky

Čisté huby by sa mali triediť podľa veľkosti. Malé biele huby môžu byť úplne zamrznuté a veľké narezané na plátky alebo kocky.

Z celých malých húb môžete variť pokrm na slávnostnom stole, a nasekané nohy a čiapky variť polievku alebo urobiť guláš.

Hotové huby sa skladujú v nádobách alebo vreciach na zmrazenie. Ak boli huby vopred opláchnuté vodou, aby sa zabránilo ich zamrznutiu, huby sa dajú položiť na rovný povrch a zmraziť. Po 12 hodinách sa zmrazený bolet dá do sáčkov.

Pozri video z Lubov Kriuk - Hríbovitá huba. Boletus edulis. Skvelé spôsoby, ako sa pripraviť na mrazenie hríbov

Varené biele huby na zimu

\ t

Varené huby zaberajú oveľa menej miesta v mrazničke, čo umožňuje ľuďom s malými mrazničkami používať túto metódu. Súčasne môžu byť zmrazené huby s narezanými červami, teda tie, ktoré stratili svoju prezentáciu.

Pred zmrazením sa huby nakrájajú na kocky a potom sa namočia do vriacej vody po dobu 5 minút, nie viac. Potom sa presunú na cedník, aby sa zbavili prebytočnej tekutiny. Plne schladený bolet vrecúška na obaloch alebo nádobách.

Varené mrazené huby sa používajú na výrobu polievok a omáčok.

Môže sa použiť aj voda, v ktorej sa varili biele huby. Varí sa, kým sa nezníži objem a mierne zahustí, a potom sa zmrazí vo forme ľadu.

Pozri video z kanálu "Chutné a uspokojujúce" - zmraziť huby na zimu

Ako pečiť biele huby

Vyčistitehuby nakrájame na plátky alebo kocky a rozprestierame na horúcej panvici. Po určitom čase začne borovik uvoľňovať tekutinu. Potom, čo je vlhkosť takmer odparená, a bude trvať asi 20 minút, pridajte rastlinný olej do húb. Pečieme hríbové plátky až do svetlej zlatohnedej.

Hotové huby sa vložia do cedníka, aby sa umožnil odtok nadbytočného tuku. Ochladené biele huby sa rozložia v kusových baleniach naraz a skladujú sa v mrazničke na skladovanie.

Tieto huby sú úplne pripravené na konzumáciu. Môžete ich jednoducho pridať do vyprážaných zemiakov a zahriať.

Pozri video od Dmitrija Yakova - Fry the cep správne

Ako skladovať a rozmrazovať huby

Mrazené biele huby možno skladovať v mrazničke maximálne 1 rok. V plnej miere si zachovajú svoju chuť a vôňu v závislosti od teploty -18ºС.

Pri väčšine jedál nie je potrebné rozmrazovanie bielych húb. Ale ak potrebujete predbežné rozmrazovanie, sú najprv uchovávané niekoľko hodín v chladničke a potom pri izbovej teplote.