Ako zmraziť boletus: všetky spôsoby

Hríbik hnedý - voňavé a chutné huby. Ak chcete dlhodobo zachovať ich užitočné vlastnosti, stačí ich správne zmraziť. Zvážte všetky spôsoby, ako zmraziť huby doma.

Zloženie: boletus Čas na záložku: Leto, jeseň

Obsah

  • 1Príprava boletu na zmrazovanie
  • 2Mrazené surové huby
  • 3Huby s vareným mrazom
  • 4Vyprážané huby
  • \ t

Príprava boletu na zmrazovanie

\ t

Ak chcete začať, rozdeľte huby z lesa. Odstráňte vzorky lesných podstieliek, hniloby a červíkov. Väčšina mladých malých húb je vhodná na mrazenie.

Potom opláchnite hnedé viečko boletins v panve najmenej 3 krát. Dôkladne ich osušte na bavlnenom uteráku. V tejto prípravnej fáze končí.

Mrazené surové huby

Mrazené huby sú najjednoduchším a najrýchlejším spôsobom.

Pripravené huby rozotrite na rovný povrch. Vložte do mrazničky a dobre zmrazte. Potom ich zozbierajte do plastového vrecka alebo plastového vrecka. Hríb možno v tomto formulári skladovať 1 rok.

Pozri tiež video, ako zmraziť čerstvý boletus:

Huby s vareným mrazom

Podbozoviki sa môže variť pred mrazom. Týmto spôsobom získate hotový polotovar pre rýchlo rastúcu hubovú misku.ruku. Ak chcete zmraziť huby, postupujte nasledovne:

  1. nakrájame lúpané huby;
  2. Vložte ich do hrnca a prikryte vodou. Nasaďte na strednú teplotu a varte, kým nie je pripravená asi 30 minút;
  3. prevrátiť bolet cez cedník a nechať výtok vývaru;
  4. Varené huby zabalte do pripravených nádob a vložte ich do mrazničky. Skladovateľnosť húb počas takéhoto tepelného spracovania by nemala presiahnuť tri mesiace.

Vyprážané huby

Zmrazenie vyprážaných húb nemá zmysel. Stáva sa však, že po vyprážaní zostane veľké množstvo nespotrebované, nie je tam miesto, kde by ste ho mohli položiť, ale je škoda ho vyhodiť. V tomto prípade vypustite huby v cedníku, aby ste odstránili prebytočný olej. Rozotrite ich v plastových nádobách. Vložte do mrazničky a skladujte maximálne tri mesiace.

Ako je možné vidieť, hríb môže byť zmrazený rôznymi spôsobmi, ale najrýchlejším a najdlhším - čerstvým mrazom.