Ako zmraziť boletus

Čerstvé mäso môžete uložiť na zimu zmrazením v mrazničke. Existuje niekoľko spôsobov, v závislosti na tom, aký druh jedál budete variť a potom, a koľko času máte v pláne stráviť na to.

Zloženie: boletus Čas na záložku: Leto, jeseň

V oleji je najnepríjemnejší vrchný lepkavý film. Čistiť ju veľmi dlho a nie pekne. Niektorí zberatelia húb vyschnú olej trochu pred čistením, potom film nie je tak lepkavý a je ľahšie odstrániť. Niektorí dokonca považujú čistenie filmu za zbytočné a huby čistia len z letákov a úlomkov. Estetika ich príliš neznepokojuje a malá horkosť dáva chuť.

Obsah

  • 1Zmraziť mokrý olej.
  • 2Mrazenie vareného oleja
  • 3Mrazenie vyprážaného masla
  • \ t

Zmraziť mokrý olej.

Pre tento typ mrazenia sa vyberú malé huby, najkrajšie a najlepšie rovnaké veľkosti. Huby, a najmä hríb, sú veľmi absorbujúce vodu, takže ich nie je možné pred zamrznutím dlho namočiť do vody. Vyčistite vrchnú fóliu a nečistoty, potom dôkladne opláchnite pod tečúcou studenou vodou a nechajte odtiecť. Odporúča sa osušiť ich na uterák tak, aby bola voda čo najnižšia. Olej umiestnite do malých vreciek so sponou a umiestnite do mrazničky.

Mrazenie vareného masla

Táto metóda je vhodná pre veľké huby, \ tzlomené a nie veľmi krásne vizuálne, ale nie menej chutné maslo.

Podobne by sa huby mali čistiť a opláchnuť vodou, po ktorej by sa mali narezať veľké huby tak, aby všetky kusy mali približne rovnakú veľkosť.

Na oheň dajte nádobu s vodou, pridajte soľ, a ako voda vrie, vložte pripravený olej do vriacej vody. Olej na ďalšie zmrazenie varíme po dobu 5-7 minút, potom zložíme huby v cedníku a necháme asi hodinu, kým nevychladne a neodpustí vodu.

Šampóny rozprestrite v sáčkoch alebo škatuliach, a ak sa dostatočne schladia, môžete ich poslať na zmrazenie.

Mrazenie vyprážaného masla

\ t

Ušetrené vyprážané a mrazené maslo vám ušetrí veľa času varenia, čo je niekedy veľmi dôležité.

Huby ošúpajte a varte podľa vyššie uvedeného postupu. Potom dajte panvicu na oheň, nalejte do nej rastlinný olej a keď sa zahreje, smažte huby v malých porciách, môžete s cibuľou.

Nevysychajte ich silne, je lepšie vyprážať až do polotovaru, aby sa lepšie uchovávali v mrazničke.

Vyprážané huby by sa preto mali ochladiť, potom sa musia rozšíriť do plastových nádob alebo obalov a vložiť do mrazničky.

Odborníci odporúčajú rozmrazovanie húb postupne, ale v prípade vyprážaných olejov nie je potrebné čakať. Jednoducho pretrepte huby z vrecka do panvice a dobre ich dusíme pridaním zemiakov alebo kyslej smotany.

Akozmrazené maslo, pozrite sa na video: