Ako variť zimolez kompót - recepty kompótu pre každý deň a prípravu na zimu

Jemný zimolez má príjemnú sladkokyslú chuť. Plody niektorých odrôd majú miernu horkosť, ale po tepelnom spracovaní zmizne horká chuť bobúľ. Zimolez môže byť konzumovaný surový, čo je výhodnejšie, pokiaľ ide o získanie maximálneho množstva vitamínov a pri spracovaní. Z zimolez varte cestoviny, džemy, džem a varte kompóty. Ide o prípravu lahodných nápojov z "wolfberry", ako sa to inak nazýva, bude diskutované v tomto článku.

Zloženie: voda, zimolez, mrazený zimolez, cukor, sušený zimolez Bookmark Time: Celý rok

Obsah

  • 1Príprava zimolezu
  • 2Zimolez Zostavte recepty na každý deň
    • 2.1Z čerstvého ovocia na panvici
    • 2.2Zo sušeného ovocia v pomalom hrnci
    • 2.3Z mrazených bobúľ
    • \ t
  • 3Recept na zber zimolezového kompótu na zimu
  • 4Ako a koľko uchovávať zimolezový nápoj

Príprava zimolezu

Zozbierané bobule by sa mali spracovať čo najskôr, pretože tenká jemná koža zimolezu neumožňuje, aby sa skladovala dlhú dobu. Bobule sa triedia a čistia z odpadu. Poškodené a zhnité ovocie je odhodené.

Zostávajúci zimolez sa umyje ponorením malých porcií do hrnca s veľkým množstvom studenej vody. Sušené ovocie na papierových uterákoch. bavlnaje lepšie nepoužívať handričku, pretože je veľmi problematické utierať škvrny z zimolezu.

Okrem čerstvého ovocia môže byť kompót varený z mrazených bobúľ. Pred varením nie sú potrebné žiadne ďalšie manipulácie s týmto výrobkom. Rozmrazovanie nie je potrebné.

Pred varením opláchnite sušený zimolez v teplej vode, odstráňte nečistoty a prach z povrchu.

Recepty zimolez kompótu pre každý deň

Z čerstvého ovocia na panvici

Do dvoch litrov studenej vody sa vloží 300 gramov čerstvého zimolezu. Hmota sa privedie do varu a potom, čo sa na povrchu objavia prvé bubliny, pridá sa do bujónu 9 až 10 polievkových lyžíc cukru. Hmotnosť varte presne 3 minúty a vypnite oheň. Po miske pevne prikryte vrchnákom a nechajte 3 hodiny vylúhovať kompót.

San Sanych zdieľa s vami svoj recept na výrobu lahodného modrého nápoja

Zo sušeného ovocia v pomalom hrnci

2 šálky sušených bobúľ nalejú 3,5 litra studenej vody a pridajú sa 200 g granulovaného cukru. Pomalý varič je nastavený na režim „Polievka“ alebo „Quenching“ na 1 hodinu. Počas varenia nie je potrebné otvárať veko vianočné veko. Keď zariadenie signalizuje koniec varenia, multicooker sa vypne. Pod zatvoreným vekom sa kompot uchováva ďalšie 3 až 4 hodiny. Súčasne musí byť vypnutý režim „Údržba teploty“.

Z mrazených bobúľ

\ t

Komputer v hrnci sa pripravuje rovnako ako z čerstvých bobúľ. Pri varení nápoja v pomalom hrnci použite nasledujúci výpočet výrobkov: pre každý litertekutiny odoberajú 5 polievkových lyžíc cukru a pohára mrazených bobúľ.

Všetky ingrediencie sa kombinujú v multicolor miske a kompót sa pripravuje na jednu hodinu vo vyššie uvedených režimoch „polievka“ alebo „kalenie“. Trvať na nápoji pre väčšiu sýtosť chuti aj v priebehu niekoľkých hodín.

Recept na zber zimolezového kompótu na zimu

Zimolez, ako už bolo uvedené vyššie, bobule je veľmi jemná a ľahko poškoditeľná, takže pri štandardnom prístupe pri príprave kompotu na zimu s dvojitým odlievaním bobúľ s vriacou vodou nie je vhodný. Tu je postup trochu odlišný.

Nádoba kompótu sa dôkladne umyje a suší. Okrem spracovateľských nádob s detergentmi je žiaduce sterilizovať ich parou alebo v peci. Pripravená nádoba sa naplní 1/3 plodmi a na vrchu sa pokryje sterilným krytom.

Teraz pripravte cukrový sirup. Na 1 liter vody vezmite pohár cukru, objem 200 gramov. Zložky sú zmiešané a zapálené. Sirup by mal variť 3-4 minúty. Potom sa zimolez naleje do horúceho sladkého základu. Vrchný kryt nádoby s vekom a počkajte 5 minút, kým sa bubliny nevysunú dovnútra, a potom otočte alebo otočte veko. Ak nádobu pevne zabalíte, je pravdepodobné, že polievka „vyhodí do vzduchu“.

Po otočení viečok sa nádoba otočí hore nohami a prikryje sa teplou prikrývkou, kobercom alebo uterákom. O deň neskôr je ochrana uložená do skladu.

PionerTV pre vás pripravila video recept,podrobnosti o postupe zberu zimolezu na zimu

\ t

Ako a koľko skladovať nápoj z zimolezu

Compote, ktorý sa pripravuje z čerstvých, suchých alebo mrazených plodov zimolezu na každý deň, sa uchováva v chladničke maximálne 2 dni. Banky so zimným zberom majú tiež chladné tmavé miesto. Môže to byť pivnica, pivnica alebo komora. Čas použiteľnosti 2 roky.