Ako variť sudzhuk doma - dobrý recept na sušené klobásy.

Sujuk je druh suchej klobásy, ktorá nie je horšia, pokiaľ ide o jej chuť k slávnemu sušenému jamonu alebo lankanke. Medzi Turkic národmi, to je veril, že sudzhuk je vhodný len pre konské mäso, ale dnes je už vyrobený z hovädzieho mäsa a byvolie mäso. Hlavnou podmienkou je variť suchú klobásu len z jedného druhu mäsa - nie je potrebné miešať.

Zložky: mäso, dusičnany potravín, cukor, soľ, kmín, 12) mleté ​​čierne korenie

Ako variť sudzhuk.

Kúpiť 1 kilogram mäsa bez filmov a šliach. Nakrájajte na veľké kúsky, ktorých hmotnosť by mala byť 150 g.

Solené mäso vložte do umývadla a umiestnite ho do pomerne studenej miestnosti (4 stupne) na počiatočné dozrievanie a odkvapkávanie mäsovej šťavy.

O deň neskôr mäso umyte obrúskom a otočte ho do mlynčeka na mäso s veľkým grilom.

Výsledná mletá celozrnná zmes sa zmieša s cukrom (1 gram), slaninou (1 gram), mletým korením (2,5 gramu) a rascou (2 gramy).

Korenené mleté ​​korenie opäť vyžaruje v chlade na opätovné dozrievanie po dobu troch dní.

Po 72 hodinách sa mleté ​​mäso znovu rozomelie cez mlynček na mäso, ale teraz sa použije menší gril.

Klobásy plnené hovädzími črevami, ktoré sú vopred umyté, sušené a narezané na štyridsať centimetrov. Výsledné klobásy naviažte na nite na oboch stranách a dajte im tvar podkovy.

Zaveste podkovu sudzhuk na studenom, vetrom vyfúknutom mieste - klobásu vysušte 30 dní. V tomto okamihu pravidelne odstraňujte podkovu, aby ste získali plochý tvar. Za týmto účelom umiestnite párky medzi dve dosky na krájanie a trochu ich pritlačte rukami.

Po ukončení procesu sušenia umiestnite sušenú klobásu na jeden deň na dosky a potlačte ju.

Sudzhuk domácností na porci má oválny tvar a je potrebné ho veľmi tenké rezať. Lahodné domáce sušené výrobky je dobré podrobiť sa červenému opevnenému vínu, ktoré zdôrazní nezvyčajnú chuť polotovarov mäsa.

Chcete vidieť, ako urobiť salámu klobásy Sudzhuk - pozri video recept Olega Kochetova.