Ako variť solené ryby. Jednoduchý recept: solené ryby doma.

Pre tých, ktorí nie sú príliš slabí, je tento recept na varenie solených rýb skutočným nálezom. Je potrebné poznamenať, že ryby môžu byť jednoduché aj červené. Pre tento spôsob solenia budú vhodné akékoľvek druhy: losos, losos, platýs, pstruh, makrela alebo bežný sleď alebo lacný sleď. Po zvládnutí toho, ako variť solené ryby doma, nebudete musieť ísť do reštaurácie, aby si kus ryby, ktorá sa topí v ústach. Stačí variť a mať ho v chladničke.

Zloženie: ryby, cukor, soľ, kôpor

Na výrobu soleného 1 kg rýb musíte mať 100-200 g soli, malý kôpor (môžete bez neho) a 10-20 g cukru.

Ľahko solené ryby s rýchlym varením sa zjednodušujú.

Ryby v hrebeni sa delia na filety a ak je to možné, kosti sa odstránia. Pokožka so šupinami sa neodstráni.

Filety sú posypané soľou a cukrom.

Ďalej sa pergamenový papier rozprestrie a naukladá na seba vo vrstvách filé. Najprv po koži.

Potom na ňom - ​​nasekané jemne kôpor.

Ďalšia vrstva rybieho filé pokrýva prvý kôprom. Jeho koža položená.

Skladané kúsky rýb sú zabalené do pergamenu a odoslané do chladničky. Musíte dať na miesto, kde by bolo možné dať jarmo.

Ak bola veľká ryba solená, potom je po 24 hodinách pripravený na dekoráciu stola. Fajn už možno ochutnať za pár hodín. Chutné solené rybyrýchle solenie - „na zdravie“ prichádza s čerstvo uvarenými zemiakmi a veľkým občerstvením pod studenou vodkou.

Pozri tiež video: Ako nakladať červené ryby - solený losos, pstruh, losos lososový, losos obyčajný.

Video: Slaná pochutina v slanom náleve alebo ako slabo nasolené malé ryby.