Ako variť Saltison bravčová hlava a nohy v žalúdku doma.

Domáca bravčová soľ bola pripravená za starých čias na veľké prázdniny. Spolu s domácou klobásou a vareným bravčovým mäsom zvyčajne zaujíma dôležité miesto na dovolenkovom stole, okrem iných tradičných údenín.

Zloženie: nové korenie, bobkový list, bravčové mäso, soľ, kmín, \ t čierne korenie, cesnak

Na prípravu tohto pokrmu, okrem hlavných mäsových zložiek, budete potrebovať bravčový žalúdok, ktorý môže byť nahradený hrubými črevami.

Ako vyrobiť soľ z prasacej hlavy a nôh.

Nakrájajte hlavu a nohy ošípaných na malé kúsky, opláchnite a dôkladne odlúpnite.

Pripravené výrobky potom nalejte studenou vodou tak, aby ich voda len mierne pokrývala a nádobu položte na vysoké teplo.

Po vyčkaní na varenie vody odstránime penu, ktorá sa objaví na odšťavovači a zníži teplo tak, že var je sotva znateľný.

Kým je mäso varené pre soľ, je potrebné dôkladne vyčistiť črevá a /alebo žalúdok z hlienu pomocou kuchynskej soli a dreveného škreboka.

Približne jednu hodinu po varení pridajte do hrachu soľ, vavrínový list, čiernu a sladkú papriku, aby ste ochutnali výrobky.

Keď je mäso mimo semena, odstráni sa z vývaru a nechá sa vychladnúť.

Keď je mäso chladené, cesnak ošúpeme a jemne nakrájame.

Potom oddeľte mäso od kostí a nakrájajte ho na kocky, potom ich zmiešajte so zemoucesnaku a malého množstva kmínu.

K získanej zmesi sa pridajú približne 2 šálky bujónu, v ktorom sa bravčová hlava a nohy prevaria, aby sa vytvorila konzistencia kvapalnej kaše. Všetko dôkladne premiešajte.

Táto zmes je naplnená pripraveným žalúdkom alebo hrubým črevom, po ktorých je žalúdok zošitý a črevá sú zviazané silnými vláknami a vložené do vývaru, ktorý zostal z varenia hlavy a nôh. Aby sa predišlo prasknutiu žalúdka alebo čriev počas varenia, sú na niekoľkých miestach jemne prepichnuté vidličkou alebo ihlou. Varte na miernom ohni asi 2 hodiny.

Hotová soľ sa vyberie z vývaru, nechá sa vychladnúť a potom sa doska umiestni na vrch, na ktorý je umiestnený útlak. V tejto forme sa soľ udržuje asi dva dni na chladnom mieste. Po tomto záverečnom postupe sa môže konzumovať.

Uchovávajte soľ, najlepšie v chladnej, dobre vetranej miestnosti, naplňte ju roztaveným sádlom alebo ho stlačte aspoň 24 hodín. Ak sa vyžaduje dlhšie skladovanie, soľ sa navinie do pohárov.

Pozri tiež video: Pork Brawn. Saltison z bravčovej hlavy. (Saltson. Salceson). Studené mäso občerstvenie.