Ako variť ríbezle berry sirup doma na zimu.

V tomto recepte odporúčame, aby sa nielen červený sirup. Naučte sa variť originálny český recept.

Zloženie: červený rybíz, cukor, čierne ríbezle Čas na záložku: Leto

Recept je zaujímavý, pretože okrem červených ríbezlí sa vyžaduje aj šťava z čiernych ríbezlí alebo malinová šťava. Ale hneď sa nemusíte báť. Sirup sa ľahko pripravuje, hoci recept je starý štyri dni.

Fotot. Červený ríbezľ na sirup

Zložky potrebné na varenie: 1 kg červeného ríbezľa, 60 ml šťavy z čiernych ríbezlí (možno použiť maliny), 800 g cukru.

Ako si vyrobiť sirup z červených ríbezlí.

Varenie sirupu začína ako štandard.

Umyte bobule oddelené od kefy. Mash s mixérom alebo trieť paličkou.

Pridajte 100 g cukru a odložte na 4 dni.

Potom sa umiestni do flanelu a výhodne do ľanového vrecka na odstránenie šťavy. Je lepšie zavesiť tašku, pretože šťava prúdi gravitáciou.

Pridajte šťavu z čiernych ríbezlí do šťavy z červeného ríbezla a pridajte zvyšok cukru.

Vrie. Nalejte banky. Upchať Banky flip.

Po úplnom ochladení skryte v suteréne.

Vynikajúci sirup červeného ríbezla z je koncentrovanejší ako šťava. Konzumujte ju v zime riedením vodou, ako prísadu do rôznych koktailov, dezertov, omáčok. Môže byť použitý ako prírodné farbivo.

Foto. Domáce sirup zčervený rybíz