Ako variť mrazené jahodový džem - recept na päť minút Jahodový džem

Niektorí nerobia mrazený jahodový džem, obávajúc sa, že sa bude šíriť. Ale to sú márne obavy, ak počúvate rady a odporúčania tých, ktorí už uvarili takýto džem a naozaj sa zasekli a nie zasekli, alebo zasekli.

Zloženie: jahody, kyselina citrónová, cukor Čas na záložku: Celý rok

Obsah

  • 1Mrazený päťminútový jahodový džem
  • 2Jam zo zmrazených jahôd v pomalom hrnci

Mrazený päťminútový jahodový džem

Okamžite poviem, že „päť minút“ je veľmi podmienečné av skutočnosti strávite trochu viac času, aj keď na rozmrazenie jahôd bude nejaký čas trvať.

Na výrobu džemu zo zmrazených jahôd si môžete vziať trochu menej cukru. Koniec koncov, pri zamrznutí sa prebytočná voda odparila a zostala len šťava, ktorá je už celkom sladká.

Vezmite 1 kg jahôd a 600 gramov cukru. To je ideálny pomer pre mrazené bobule. Dajte jahody do hrnca, pridajte cukor, zamiešajte a nechajte bobule roztopiť pri izbovej teplote.

A teraz hlavné tajomstvo:predtým, ako dáte džem na sporák, pridajte 10 g kyseliny citrónovej do hrnca alebo šťavu z polovice citrónu. Citrón nenechá bobule rozrastať a budú si zachovávať svoju jasnú farbu, a to neznamená, že citrón dáva príjemnú kyslosť a pôsobí ako konzervačný prostriedok.

Prelejte džem do varu, odstráňte penu a varte 5 minút na veľmi vysokom ohni.

Nalejte džem do pohárov alebo zmrzlinových misiek a vychladnite. Takýto džem sa môže zvinúť, ale neodporúča sa. Je jednoduchšie pripraviť džem zo zmrazených plodov, ak chcete džem, a nie na zber v budúcnosti.

Jam zo zmrazených jahôd v pomalom hrnci

Jediným problémom pri výrobe džemu v pomalom hrnci je to, že pri silnom varení jahôd a dokonca sa môže vyliezť zospodu. Preto, ak chcete variť v pomalom hrnci, uvarte džem v malých porciách.

Nalejte mrazené bobule do misy s viacerými kolónkami, zmiešajte ich s cukrom a nechajte bobule roztopiť. Potom zapnite režim "viacnásobný" alebo "jazyk /zhášanie" po dobu 30 minút. Pozrite sa na zaseknutý papier a čas od času odstráňte penu.

Na ochutenie je džem zo zmrazených jahôd takmer rovnaký ako džús z čerstvých bobúľ. Takže, neváhajte kúpiť v obchode vrece mrazených jahôd, a varte jam pre zdravie.

Ako urobiť jahodový džem v pomalom hrnci, pozri video: