Ako variť morušový džem na zimu doma - 2 recepty s fotografiami

Skladovateľnosť moruše alebo moruše je veľmi malá. Je nemožné ho uchovať čerstvé, pokiaľ nie je zmrazené? Mraznička však nie je gumená a moruša sa dá uložiť iným spôsobom, napríklad z nej urobiť džem.

Zloženie: kyselina citrónová, cukor, moruše Čas na záložku: Leto

Obsah

  • 1Výber a príprava bobúľ
      \ t
    • 1.1Musím umyť moruše?
    • 1.2Je potrebné odrezať zelené "chvosty" moruše?
  • 2Mulberry džem so škoricou a kyselinou citrónovou
  • 3Surový morušový džem - recept bez varenia

Výber a príprava bobúľ

Na výrobu džemu je vhodná akákoľvek odroda moruše. Čierna moruše má bohatšiu chuť a farbu a biela - sladšia, aj keď nie veľmi atraktívna.

Mnohí zastavia zložitosť spracovania moruše, ale to všetko sa vyrieši.

Musím umyť moruše?

Ak ste ho zozbierali pri ceste alebo zo zeme, potom áno, musí sa umyť. Ale stojí to za to jesť moruše, ktorá absorbuje všetky cestné nečistoty, prach a výfuk z áut?

Záhradné moruše sa zbierajú jemným pretrepaním bobúľ na natiahnutej prikrývke. Sú čisté, tak prečo ich zalievanie ešte raz?

Je potrebné odrezať zelené "chvosty" moruše?

Ak máte čas a veľa trpezlivosti, odrežte ho. Ak nie, potom môžete variť as "chvostom". Nemajú vplyv na chuť džemu.

Marmeládový džem so škoricou a kyselinou citrónovou

  • 1 kg moruše;
  • 0,5 kg cukru;
  • 0,5 tsp kyseliny citrónovej;
  • 100 g. voda;
  • Škorica, mandle, vanilka - nepovinné.

Preložte morušu do hrnca, pridajte cukor, korenie, kyselinu citrónovú a vodu na rovnaké miesto.

Môžete variť bez vody, potom je džem príliš hustý a bobule strácajú svoj tvar.

Panvicu položte na oheň a uvarte džem po dobu 15 - 20 minút na veľmi nízkej teplote. Ak ste príliš leniví na orezanie chvostov, pridajte ďalších 15 minút na varenie.

Na sterilné nádoby uvarte varný džem a zvinujte ho tesniacim kľúčom.

Surový morušový džem - recept bez varenia

Na 1 kg moruše:

  • 2 kg cukru;
  • 0,5 tsp. kyselina citrónová.

Prejdite cez morušu a nakrájajte chvosty. Nalejte morušu do hlbokej nádoby a posypte cukrom.

Samostatne v šálke, zriedená kyselina citrónová v horúcej prevarenej vode. Nalejte veľa vody, je potrebné len roztopiť kyselinu rýchlejšie.

Nalejte citrónovú vodu cez moruše a dobre premiešajte. Môžete rozšľahať všetko ponorným mixérom, alebo len pracovať s lyžičkou.

Naplňte poháre hore, zatvorte ich viečkami a chladte. Tu môže stáť až 6 mesiacov a zachovať si čerstvú chuť.

Keď uvažujete o konzervovaní plodov na zimu,mali by ste premýšľať o tom, kde ich môžete uložiť, máte vhodné miesto? Koniec koncov, je to z teplotného režimu skladovania a spôsobu spracovania, musíte spočítať množstvo cukru, ktoré by malo byť pridané do džemu.

Čím teplejšia miestnosť a čím menej tepelného spracovania, tým viac cukru je potrebné.

Ak máte varný džem a máte pivnicu, môžete dať cukor menej ako polovicu množstva bobúľ.

Pri skladovaní pri izbovej teplote musíte cukor užívať v pomere 1: 1.

Na prípravu džemu bez varenia potrebujete dvakrát viac cukru ako bobule, ale stále ho uchovávajte výlučne v chladničke.

Takto pripravený džem je ideálny na výrobu jemných dezertov a nápojov.

Ako variť morušový džem, pozri video: