Ako variť lahodný malinový džem: tri spôsoby

Maliny ... Maliny ... Maliny ... Sladko-sladké, neuveriteľne voňavé a veľmi zdravé bobule! Malinové polotovary šetria sezónne ochorenia, obnovujú imunitu a sú jednoducho nádherným nezávislým dezertným pokrmom. Dnes budeme hovoriť o tom, ako z nej uvariť džem. Zjavná zložitosť procesu obstarávania je klamlivá. Spracovanie bobúľ prebieha pomerne rýchlo, bez veľkého úsilia a špeciálnych vedomostí. Preto aj nováčik v kulinárskych záležitostiach bude schopný variť domáci malinový džem.

Zloženie: voda, maliny, cukor Čas do záložiek: Leto

Obsah

  • 1Ktoré maliny si vybrať na výrobu džemu
  • 2Tri spôsoby výroby džemu
    • 2.1Možnosť pre lenivých: s jamami
    • 2.2Homogénny džem bez kameňov
    • 2.3Jemný dezert z malinovej šťavy
  • 3Aromatické prísady do malinového džemu
  • 4Podmienky skladovania

Ktoré maliny si vybrať na výrobu džemu

Rozlišujte malinovo pestované - záhradné a lesné lesy. Na prípravu lahodného dezertu môžete použiť akékoľvek bobule alebo ich zmes. Lesná malina sa líši od domácich plodov menšej veľkosti, ale sú voňavé a chutné.

Ak by nebolo možné včas uskladniť maliny, potom môžete použiť mrazený výrobok. Táto možnosť, samozrejme, nie je žiaduca, ale má právo na život.

Predako postupovať s tepelným spracovaním, bobule musia vyriešiť. Odstráňte úplne zhnité a zrútené ovocie a skontrolujte husté vzorky na prítomnosť červov a vysušených škvŕn. Tiež sa musíte zbaviť vetvičiek, stoniek a lístia náhodne chytených v koši.

Tri spôsoby výroby džemu

Možnosť pre lenivých: s kameňmi

kilogram malín v surovej forme sa rozomelie v mixéri alebo prechádza cez mlynček na mäso. Ak nechcete, aby sa obťažoval s technikou, potom bobule môžu byť len kaše zemiakov tolkushkoy alebo vidlice. Homogénne zemiakové kaše roztrúsené malými kameňmi sú pokryté 600 g granulovaného cukru a zmiešané. Miska s jedlom odloženým na 40 minút. Počas tejto doby bude bobule dávať šťavu a kryštály cukru sa čiastočne rozpustia. Potom začnite hlavný proces varenia džemu. Miska sa položí na oheň a varí sa 40 minút, z povrchu sa odstráni hustá pena. Varená sladká hmota sa naleje do malých pohárov a otočí veko.

Homogénny džem bez kameňov

Bezmeni merajú kilogram zbieraných bobúľ. Vložte ich do hrnca a nalejte 50 mililitrov vody. Kapacita tesne prikrytá vekom a dusená na najmenšom ohni po dobu 5 minút. Počas tejto doby bude malina kulhať av budúcnosti bude ľahké brúsiť cez sito. Berry sa odhodia späť na rošt a začnú sa miesiť lyžičkou, pričom buničina prechádza cez kovovú štruktúru. V dôsledku toho zostávajú na site len malé kosti a homogénne karmínovézemiaková kaša je na panvici.

Základ pre džem je naplnený cukrom v množstve 500 gramov, zmiešaný a zapálený. Dezert sa varí dosť dlho - hodinu a pol. Treba mať na pamäti, že sladké prípravky malín po ochladení oveľa silnejšia, takže by ste nemali pyré silno variť.

Pripravenosť džemu je určená jeho malým množstvom rozloženým na studenom tanieriku. Ak sa po ochladení hmota nerozšíri v rôznych smeroch, ale udržuje si tvar dobre, potom proces varenia môže byť dokončený.

Jemný dezert z malinovej šťavy

Ďalší spôsob, ako urobiť džem, je zo šťavy z bobúľ. Zozbierané alebo kúpené maliny prechádzajú lisom na odšťavovače. Výsledný nápoj sa meria odmerkou alebo plechovkou s presným posunom. Za každý liter kvapaliny vezmite kilogram cukru. Zmiešaním s lyžičkou alebo drevenou špachtľou sa kryštály rozpustia v šťave. Potom sa výrobky zapálili a začali sa zahrievať. Hmota by sa nemala intenzívne variť. Pri tvorbe peny na povrchu sa pravidelne odstraňuje. Po hodine varenia skontrolujte pripravenosť džemu spôsobom uvedeným vyššie. Ak je konzistencia dosť tekutá, potom varenie pokračuje ešte pol hodiny. Hotový blok je zabalený v sterilných nádobách a uzavretý čistými uzávermi.

Kanál „India Ayurveda“ zdieľa s vami video, v ktorom sa podrobne rozpráva o príprave malinového džemu na základe agaru agaru

Aromatické prísady do malinového džemu

Chuť malinového dezertu zvyčajne nie jeodtieň ďalšie chute, ale použitie malého množstva čerstvej mäty môže vyzdobiť už plné chuť džem. Na kilogram bobúľ sa doslova pár listov tejto osviežujúcej byliny. Hlavná podmienka - mäta by mala byť čerstvá, nesušená.

Zelení sa pridávajú do polotovaru počas hlavného procesu varenia a pred zabalením do pohárov sa listy odstránia.

Termín a podmienky skladovania

Malinový džem je krásne uložený na jeden rok v tmavej miestnosti pri teplote + 4 ... + 8ºС. V chladničke sa môžu skladovať malé množstvá polotovarov.