Ako variť lahodný hroznový džem doma - hlavné spôsoby zberu džemu z hrozna

Moderné odrody hrozna sú vhodné na pestovanie dokonca aj v severných regiónoch, takže zber týchto zázračných plodov sa stáva čoraz obľúbenejším. Dnes vám predstavíme rôzne spôsoby varenia lahodného hroznového džemu. Vzhľadom k tomu, že hrozno obsahuje veľké množstvo cukrov, džem môže byť dokonca pripravený bez pridania cukru. Ale prvé veci ...

Zloženie: hrozno, voda, cukor Čas do záložky: Jeseň

Obsah

  • 1Z ktorého hrozna pochádzajú najchutnejšie džemy?
  • 2Príprava džemu z hrozna
    • 2.1Metóda č. 1 - S pridaním vody
    • 2.2Metóda 2 - Bez vody a cukru
    • 2.3Metóda 3 - Jam s kožou
  • 3Prísady hroznového džemu

Z ktorého hrozna pochádzajú najchutnejšie džemy?

Hrozno v závislosti od odrody môže mať inú farbu: zelenú, ružovú, červenú alebo tmavo modrú. Z každej odrody si môžete variť lahodný dezert, ale vzhľad týchto jedál bude iný. Najkrajší je džem tmavých odrôd, ale hotový dezert zo zelených bobúľ získava neodškriabaný odtieň. Ak chcete zlepšiť farbu džemu, pridajte tmavé bobule na zelené ovocie. Najchutnejší a najkrajší hroznový džem získaný zo zmesi niekoľkých odrôd.

Na to, abypripravia bobule na ďalší zber, odstránia sa z hrozna. Okrem toho každá bobuľa kontroluje poškodenie a pleseň. Poškodené plody sú vyradené a tie, ktoré prešli prísnym výberom, sú poslané na cedník. Hrozno sa dôkladne umyje vo viacerých vodách a dá mu trochu sucho. Na urýchlenie procesu sušenia sa plody ukladajú na papierové uteráky alebo obrúsky.

Príprava džemu z hrozna

Metóda 1 - S prídavkom vody

Dva kilogramy zrelého, mäsitého hrozna sa nalejú pohárom vody a nádoba sa umiestni na pomalý oheň. Po 10 minútach sa bobule spolu s bujónom vyhodia späť na kovové sito s častým roštom. Hmotu utrite drevenou lyžicou alebo špachtľou. Po tomto postupe zostávajú na mriežke iba tenké kože a kosti. Pridajte cukor do hladkej hmoty bobule. Jeho množstvo sa môže pohybovať od 500 gramov do 1 kilogramu, v závislosti od počiatočnej sladkosti plodov. Hrniec s džemom na oheň a upravený na požadovanú konzistenciu. Kontrolujú pripravenosť je jednoduchá: dať kvapku džem na tanierik, a ak to nesnaží šíriť v rôznych smeroch, dezert je pripravený.

Metóda 2 - Bez vody a cukru

Vypočítané a umyté hrozno, prednostne rôznych odrôd, sa rozomelie v surovej forme cez sito. Kvôli uľahčeniu postupu môžu bobule najprv rozsekať mixér. Zemiaková kaša bez kostí a kameňov sa umiestni na najtichší oheň a varí sa do takého stavu, až kým drevená špachtľa nezačne „chodiť“.jam.

Horúca hmota sa položí na sterilné nádoby a vloží sa do pece ohriatej na 180 stupňov. Akonáhle sa poháre naplnené marmeládou umiestnia na police rúry na pečenie, ohrev rúry sa vypne a mierne sa zasekne horná vrstva. Po 15 - 20 minútach sa banky odstránia a uzavrú čistými krytmi.

Metóda 3 - Jam s kožou

Na tento recept vezmite 1,5 kilogramu hrozna a 750 gramov cukru. Najlepšie je použiť tmavé hrozno Concord. Plody tejto odrody sú pomerne ľahko šupky. Z tohto dôvodu sa bobule na jednej strane narezávajú a na druhej strane sa medzi prstami stláča dužina s kosťami. Celý objem hrozna "čisté" týmto spôsobom. Koža sa neodhodí a zloží sa do samostatnej nádoby.

Buničina s kameňmi sa varí na miernom ohni 5 minút a potom sa rozomelie cez malé kovové sito alebo cedník. Tento postup uvoľňuje mäso z kostí.

Pridajte zvyšné šupky do hroznovej kaše a hmotu varte ďalšie 2 minúty. V poslednej fáze sa cukor pridáva v malých dávkach, doslova pol pohára naraz. Keď sa celý objem piesku vloží do jamy, hmota sa varí ďalšie 2 minúty a vypne oheň. Jam Balené v malých šálkach s vekom alebo pohármi, do 500 mililitrov.

Pozrite si video z kanála INDIA AYURVEDA o zbere džemu z hrozna s brúsnym papierom

Prísady do džemu z hrozna

Hroznový dezertmôžu byť doplnené rôznymi aromatickými aditívami. Napríklad počas varenia sa môže do džemu pridať štipka vanilkového cukru alebo mletej škorice. Niekoľko čerstvých čerešňových lístkov, pridaných do misky 5 až 10 minút pred koncom varenia, dá jamu nádhernú chuť.

Skladovateľnosť hroznového džemu od 6 do 12 mesiacov. Prípravky pripravené bez cukru sa skladujú na tmavom mieste pri teplote maximálne 6 ° C.