Ako variť lahodnú šťavu z hrozna na zimu, a čo je jeho prínos

Prírodná hroznová šťava obsahuje množstvo užitočných látok a prvkov, ktoré možno porovnať s týmito liekmi. V tejto súvislosti nemôžete piť veľa šťavy, ale môžete si z hroznovej šťavy.

Zloženie: hrozno, voda, cukor Čas na záložku: Leto, Jeseň

Morse z hrozna, na rozdiel od kompótu, si zachováva rovnaké zloženie vitamínov, ktoré zvýšia hemoglobín, imunitu a omladia telo v ťažkom zimnom období. Počas tepelného spracovania hrozna z neho miznú agresívne kyseliny, ktoré sú kontraindikované u detí a pacientov s vredom.

Na prípravu šťavy z hrozna je lepšie vziať na jeseň neskoré dozrievajúce hrozno. Farba bobúľ môže byť biela, ružová alebo čierna, každá odroda je dobrá svojou vlastnou cestou, ale z tmavého hrozna je ovocná šťava krajšia a živšia.

Umyte zhluky hrozna pod tečúcou vodou a odtrhnite bobule z vetvičiek. Odstráňte suché a zhnité bobule. Šťavu z hrozna vytlačte pomocou odšťavovača. Ak nie je odšťavovač, otáčajte bobule cez mlynček na mäso a pretlačte ho cez sito.

Na výrobu hroznovej šťavy sa čistá šťava zriedi vodou na základe týchto pomerov:

  • 1 liter hroznovej šťavy;
  • 2 l studenej prevarenej vody;
  • 200 gramov cukru.

Zmiešajte šťavu s vodou a ochutnajte judosť sladká. Ak je potrebné šťavu sladiť, nepridávajte viac, ako je uvedené množstvo cukru. Nápoj by sa mal osviežiť, nie spôsobiť smäd.

Dajte hrniec so šťavou na sporák a zohrejte ho, kým sa varí. Takmer variť. Akonáhle sa na povrchu začne tvoriť pena a malé bublinky zhasnú, znížte teplotu a zohrejte šťavu asi 10 minút.

Pripravte nádoby. Sterilizovať a zahriať. Nalejte horúcu šťavu z hrozna do pohárov a ihneď ich naviňte s viečkami. Otočte plechovky a položte ich pod teplú deku.

Hroznová šťava nemá rád náhle zmeny teploty. Pokúste sa mu poskytnúť pohodlnú teplotu nepresahujúcu +15 stupňov. Úroda sa zachová nielen po celú zimu, ale aj do ďalšieho zberu.

Pozrite sa na video, ako si vybrať hrozno a ako je to užitočné: