Ako variť lahodné broskyňové marmelády: štyri spôsoby - pripravujeme broskyňovú marmeládu na zimu

Zimné prípravky broskýň sú čoraz populárnejšie. Vďaka práci chovateľov sa teraz môžu pestovať broskyne v severných regiónoch. Tiež obchody poskytujú množstvo rôznych druhov ovocia, takže je ľahké kúpiť broskyne. Čo sa od nich môže variť? Najobľúbenejšie sú kompóty, sirupy a džemy. Práve na pravidlách prípravy džemu sa dnes zameriame.

Zloženie: voda, broskyne, cukor Čas záložiek: Jeseň

Obsah

  • 1Výber a príprava ovocia
  • 2Metódy varenia
    • 2.1Možnosť č. 1 - Delicious Peach Jam Puree
    • 2.2Možnosť č. 2 - jednoduchý recept na džem broskýň utretých cez sito
    • 2.3.
    • 2.4Možnosť č. 4 - broskyňová marmeláda
  • 3Čas použiteľnosti broskyňového džemu
  • \ t

Výber a príprava ovocia

\ t

Chuťové vlastnosti rôznych odrôd broskýň sa môžu líšiť. Niektoré plody sú šťavnaté a majú jemné sladké mäso, iné sú husté s kyslou sladkou chuťou. Z broskýň prvej skupiny je najlepšie urobiť homogénny džem, zatiaľ čo druhé sa používajú na výrobu dezertov s kúskami ovocia.

Pred pokračovaním v procese varenia si umyte broskyne. Na tento účel sú najprv namočené v teplevodu 10 minút a potom dôkladne umyte.

Všetky recepty zahŕňajú aj použitie dierovaného mäsa. Na ich odstránenie sa broskyne na jednej strane „švu“ vrubujú a potom sa polovice posúvajú v rôznych smeroch, čím sa odstráni veľká pena.

Metódy varenia

Možnosť č. 1 - Delicious Peach Jam Puree

Na výrobu džemu si vezmite 2 kilogramy čerstvých broskýň. Umyté ovocie sa ponorí do vriacej vody tak, aby ich voda úplne pokrývala. Z ovocia blanched tak ovocie kože je ľahko odstrániť. Praskne a krúti sa do trubice. Tie miesta, kde sa to nestalo, vyčistili ostrým nožom.

Potom sa broskyne z fariem odstránia a dierkujú sa mixérom. Zmeria sa množstvo broskyňového pyré. Je veľmi vhodné urobiť tento liter jar. To isté môže merať množstvo cukru. Sníma sa v pomere 1: 1. Ak je ovocie veľmi sladké, potom sa množstvo piesku redukuje na vdovu.

Nasaďte hmotu na sporák a začnite variť ochutený džem. Vzhľadom k tomu, broskyne dávajú veľa šťavy, džem sa varí dlhú dobu - asi hodinu. Zároveň sa hmota neustále mieša a vytvorená pena sa z nej odstráni.

Dobre uvarený džem aktívne „pľuvne“ a za miešania neskĺzne z lyžice. Hotový produkt vo varnom stupni sa umiestni do sterilných nádob s malým objemom a pritiahne sa viečkami spracovanými horúcou vodou.

Možnosť č. 2 - jednoduchý recept na džem broskýň utretých cez sito

Jam vareniazjednodušený spôsob bez predčistenia šupky. Broskyne, 1 kilogram, narezané na polovicu a bez semien. Rezy sú narezané na niekoľko kusov a posypané 200 g granulovaného cukru. Na cukor z ovocia vytiahol šťavu, premiešajte hmotu, prikryte vekom a nechajte stáť na stole niekoľko hodín.

Keď šťava takmer úplne pokrýva plátky, jamka z broskýň pokračuje. Krájaná misa sa položí na oheň a varí sa, kým nie sú plátky mäkké. Po ľahkom preniknutí okraja noža do dužiny broskyne sa na kovovom site odstredí skimmerom a šťava sa vypustí do samostatnej nádoby. Toto sa robí preto, aby sa ovocné šťavy nemuseli dlhšiu dobu odparovať. Horká broskyňová dužina sa ľahko ľahko treje lyžičkou, pričom na povrchu ostávajú len kúsky kože.

Zvyšných 400 gramov cukru sa pridá do hmoty sladkého ovocia a nádoba s broskyňami sa vráti na platňu. Priveďte jam do pripravenosti ďalších 15-20 minút.

Možnosť č. 3 - broskyňový džem s brúsnym papierom

Táto možnosť zahŕňa prípravu broskyňového džemu s kožou. Ona príde na jedlo trochu zvieravosť, ale mnohí ako tento džem viac.

Vezmite kilogram čerstvých broskýň, uvoľnite ich z kostí a rozrezajte ich ľubovoľným spôsobom. Rezy zaspávajú s 800 gramami cukru, miešajú a dávajú čas na hojnú sekréciu.

Potom sa rezanie varí na strednom ohni po dobu jednej hodiny a potom sa rozdrvímiešač na maximálnu homogénnu konzistenciu.Mletá pokožka sa v konečnom pokrme prakticky necíti, ale jej prítomnosť výrazne ušetrí čas varenia.

Hmotnosť podobná pyré sa varí na konečnú pripravenosť hodinu a potom sa balí do pohárov.

Možnosť výroby džemu s citrónom poskytuje kanál „EdaHDTelevision“

Možnosť č. 4 - džem s plátkami broskýň

Niektoré ako džemy s plátkami ovocia.Ponúkame Vám pozor a takýto recept.

Kilogram broskýň, ktorý nie je celkom zrelý, môže byť blanšírovaný vo vriacej vode po dobu 30 sekúnd s hustým mäsom.Koža skrútená z vystavenia vysokej teplote sa odstráni a kosť sa vytlačí z buničiny.Polovičné olúpané plody sú pokryté cukrom v pomere 1: 1 k čistej hmotnosti broskýň bez jám a šupiek.

Po tom, čo hlavný výrobok dodá šťavu, sa do ohňa pošle hrniec s plátkami broskyne.Jam sa varí po dobu 10 minút a potom sa naberá na panvici, z ktorej sa vylúči nejaká vyrobená šťava.Dužina sa varí dosť dlho, kým sirup, v ktorom sa varí, nestane lakom.Pripravenosť takéhoto džemu sa kontroluje po kvapkách na tanierik.Ak sa zaseknutý papier nerozšíri v rôznych smeroch, potom je varný dezert ukončený.

IRENE FIANDE zdieľa s vami svoj úžasný recept na výrobu broskyňového dezertu

Čas použiteľnosti broskyňového džemu

Hotový výrobok sa uchováva v chladničke alebo v pivnici na jeden rok.Hlavnou podmienkou pre zachovanie obsahu plechoviek - sterilitaviečka sa pred použitím opatrne sterilizujú.