Ako variť konzervované žihľavy na zimu - recept na zber doma.

Takáto konzervovaná žihľava je ideálna pre vitamínový doplnok v zimnom boršči a polievkach. Ona ich urobí viac chutnými a originálnymi. Okrem toho je mladý žihľavka zdrojom živín, ktorým v zime chýba toľko.

Zloženie: voda, žihľava Čas záložiek: Pružina, Leto, Jeseň

Aby sme pre tento recept urobili žihľavu, potrebujeme čerstvé, mladé, žihľavy. Nezabudnite si pri zhromažďovaní a skladovaní žihľaviek nosiť rukavice, inak si spáliť ruky.

Varenie konzervovaných žihľav na zimu.

Foto. Ako pripraviť žihľavy na zimu

\ t

Mladé stonky a listy žihľavy by sa mali umyť vodou, narezať na kusy. Potom ho dajte do hrnca a nalejte horúcu vodu. Voda zaberá 1 diel, žihľava 3 časti. Kopřivy varte 5 minút, umiestnite pollitrové poháre pripravené do varu , prikryte viečkami a sterilizujte 20 hodín. Po sterilizácii sa banky musia zrýchliť.

Uzavreté plechovky možno skladovať celú zimu v suteréne alebo dokonca len v skrini pri izbovej teplote. Všimnite si, že touto metódou konzervovania žihľavy sme ani nepotrebovali soľ.