Ako variť kompót nektáriniek na zimu - nektárinky na zber receptov bez pasterizácie

Niektorí ľudia dávajú prednosť tomu, aby sa nektárinka nazývala "plešatá broskyňa" a vo všeobecnosti majú úplnú pravdu. Nektarín je rovnaká broskyňa, len bez nadýchanej šupky. Rovnako ako broskyne, nektárinky prichádzajú v mnohých variantoch a veľkostiach a všetky recepty, na ktoré varíte broskyne, sú tiež vhodné pre nektárinky.

Zloženie: nektárinka, cukor Čas do záložiek: Leto

Kompakt nektáriniek sa môže pripraviť na zimu a navinúť do pohárov bez pasterizácie. Toto sa samozrejme nevzťahuje na povinnú sterilizáciu plechoviek a viečok.

Recept na výrobu nektárinového kompótu je veľmi drsný. Koniec koncov, plody sú veľké a malé, sladké a nie veľmi, prezreté a zelené. V ideálnom prípade je pomer zložiek nasledovný:

Pre 2 litre vody:

  • 1 kg nektarínu;
  • 0,5 kg cukru.

Umyte broskyne. Veľké ovocie nakrájajte na polovicu a odstráňte kameň. Malé nektárinky môžu zostať celé. Hlavná vec - že sa ľahko vyšplhal do krku bánk.

Pripravte si čisté poháre a vložte do nich nektárinky. Ak sa jedná o celé ovocie, naplňte ho na vrchol, ak je nakrájaný, potom o niečo menší, asi polovica plechovky.

Varte čistú vodu v panvici a nalejte vriacu vodu na nektárinky. Zakryte poháre s viečkami, až kým voda nevychladne a môžete si vziať poháre s holými rukami.

Vypusťte vodu späť do panvice a pridajte do nej cukor. Tento sirup by mal byť naplnený nektárinkami. Ak chcete kompot sladšie,preto by sa cukor mal brať o niečo viac.

Dajte hrniec na oheň a priveďte k varu. Keď je cukor v sirupe úplne rozpustený, opatrne ho nalejte do pohárov a naskrutkujte viečka.

Otočte kompótom hore nohami a niekoľko hodín ho zabalte teplou prikrývkou. Toto balenie nahrádza pasterizáciu, a preto bude váš kompot stáť aspoň 12 mesiacov a môžete si dokonca urobiť chladný plážový kokteil, ktorý voní ako leto.

Ako variť lahodný kompot na zimu nektárinky bez pasterizácie, pozri video: