Ako variť granátové jablko džem - krok-za-krokom recept na prípravu džem granátového jablka na zimu

Jablko z granátového jablka je ťažké opísať slovami. Koniec koncov, rubínové semená v priehľadnom rubínovom sirupe sú niečo magické a chutné. Jam sa varí s kosťami, ale neskôr vôbec nezasahuje. A ak pridáte cédrové alebo orechové orechy do džemu z granátového jablka, prítomnosť semien môže byť úplne prehliadaná. Ale, orechy, rovnako ako iné prísady nie sú potrebné. Jam a tak to dopadá veľmi chutné.

Zloženie: granátové jablko, šťava z granátových jabĺk, cukor Čas záložiek: Celý rok

Urobiť džem z granátových jabĺk, ktoré potrebujete:

  • 4 zrelé plody granátového jablka;
  • Cukor 350 g;
  • Šťava z granátového jablka 250 ml.

Šťava z granátového jablka by mala byť prírodná a svieža, a nie len nápoj z tetrapacku. Preto sa odporúča skladovať na ďalších štyroch granátoch a vytlačiť šťavu sami.

Hlavná vec je, že tento počet granátových jabĺk by mal stačiť a mali by ste dostať aspoň pohár džúsu. Nechajte stranou šťavu stranou a odlúpnite zvyšné 4 granátové jablká z kože a šupiek.

Ak chcete rýchlo vyčistiť granát, pozrite si video:

Zrná sú pripravené, je čas začať variť sirup. Nalejte šťavu z granátového jablka do hrnca s hustým dnom, vložte do neho cukor a dajte na veľmi nízke teplo.

Sirup by sa mal neustále miešať s drevenou lyžicou. Najprv sa zdá, že sirup je tekutý, ale v určitom okamihu začína zhrubnúť a stmavnúť pri katastrofickej rýchlosti, a je dôležité, aby ste tento moment nevynechali.V opačnom prípade sa sirup zmení na čierny a bude sa podobať viskóznej žuvačke s pomerne nepríjemným zápachom.

Akonáhle si všimnete, že sirup začal zahusťovať, okamžite vypnite oheň pod panvou a nalejte semená ošúpaných granátových jabĺk do horúceho sirupu.

Nádobu zakryte vekom a nechajte zrná stáť aspoň hodinu.

Znovu vložte panvicu na sporák, dajte džem do varu a nastavte teplo na minimum, aby sa jam sotva varil.

Vmiešajte do džemu a varte 10-15 minút, po ktorom môžete predpokladať, že je zaseknutý.

Nalejte džem do pohárov s viečkami a zahoďte 12 hodín teplú prikrývku.

Marmeládu z granátového jablka možno skladovať pri izbovej teplote až 12 mesiacov, ale keď je chladená, je oveľa chutnejšia.

Ako urobiť džem z granátového jablka s jamami, pozri video: