Ako variť džem z melónu na zimu: recept na výrobu melónového džemu doma

Melounový džem má veľmi citlivú štruktúru. Vďaka svojej neutrálnej chuti je ľahké kombinovať melón s inými druhmi ovocia. Najčastejšie varené džem melón s banánmi, jablká, pomaranče, zázvor a mnoho ďalších sezónnych ovocia a bobúľ.

Zloženie: melón, cukor Čas na záložku: Leto, jeseň

Melounový džem sa pripravuje veľmi rýchlo. Koniec koncov, melónová dužina, hoci hustá, ale jemná, nemusí byť dlho varená, aby sa dosiahla mäkkosť.

Meloun akéhokoľvek stupňa zrelosti a sladkosti je vhodný na výrobu melónového džemu. Všetky nedostatky môžu byť odstránené v procese varenia.

Melon dobre umyte a utrite uterákom. Nakrájajte na plátky, šupky a semená.

Nakrájajte melón na plátky, preložte do hrnca a posypte cukrom. Nechajte ho stáť hodinu alebo dve a vylejte šťavu.

Množstvo cukru je svojvoľné. Pre sladký melón berú cukor o polovicu menej ako hmotnosť melónu, ale ak je melón nezrelý, potom by sa množstvo cukru malo zvýšiť a vziať 1: 1.

Preskočte citrón cez mlynček na mäso a pridajte ho do melónu.

Panvicu položte na sporák a za stáleho miešania priveďte do varu.

Urobte oheň tichšie a melón varte ďalších 15 minút. Meloun, dokonca nezrelý, počas tejto doby dostatočne zmäkne.

Vyberte panvicu z ohňa a mierne ochlaďte. Plátky melónu, aj keď mäkké, ale samy o sebe nie sú kaše v kaši. preMash melón môže byť použitý ponorný mixér, alebo sito s veľkými otvormi.

Po rozmačkaní môžete jam uvariť na požadovanú hustotu. V priemere to trvá maximálne 30 minút. 2-3 minúty pred pripravenosťou môžete pridať škoricu, vanilku alebo zázvor, po ktorom môžete rozložiť hotový melónový džem do pohárov a zvinúť.

Melounový džem nie je obzvlášť rozmarný, ale musí sa skladovať na chladnom, tmavom mieste a spotrebovať do 8 mesiacov.

Ako urobiť melónový džem so zázvorom a škoricou, pozri video: