Ako variť džem džemu rýchlo a ľahko - triky na prípravu nápoja

Opýtajte sa: prečo robiť kompótu džemu? Odpoveď je jednoduchá: po prvé, je rýchla a po druhé, umožňuje vám zbaviť sa zatuchnutých minuloročných prázdnin. Nápoj vyrobený z džemu môže byť uložený aj v prípadoch, keď sú hostia „na nose“ a v nádobách nie sú sušené ovocie, žiadne mrazené bobule alebo plechovky s hotovým kompótom.

Zložky: džem, voda, brusnice, kyselina citrónová, koreniny, 12) cukor, citrónová kôra Čas na záložku: Celý rok

V tomto článku budeme podrobne diskutovať o tom, ako urobiť kompót z džemu. Aby bol nápoj naozaj chutný, musíte vziať do úvahy niektoré nuansy varenia. Podelíme sa o všetky triky varenia kompotu.

Obsah

  • 1Jam compote: recepty
    • 1.1Jednoduchá verzia bez varenia
    • 1.2V hrnci s kyselinou citrónovou
    • 1,3S brusnicami
    • 1.4Zber na zimu
  • 2Ako zmeniť chuť kompótu
  • 3Ako ukladať kompót

Jar Kompakt: Recepty

Jednoduchá verzia bez varenia

Na prípravu „expresnej“ verzie kompótu potrebujete iba studenú vodu (250 mililitrov) a 3 polievkové lyžice akéhokoľvek džemu. Produkty sa spoja a dôkladne premiešajú. Ak boli plody v polotovare jemne mleté, potom je lepšie namáhať produkt získaný počas procesu varenia. Jam z veľkých plodov dáva navyčerpanie nápoja so sladkým ovocím a bobuľami.

Na povrchu kompótu je možná tvorba peny, môžete ju zbaviť varu nápoja.

Pozrite si video, ktoré pripravilo Merry Marshmallow pre rýchlu inštrukciu varenia

V hrnci s kyselinou citrónovou

K kompótom sa pridáva kyselina citrónová na normalizáciu chuti. Takže nápoj sa nezdá byť klonne sladký, je mierne okyslený.

Nalejte 3 litre vody do hrnca a pridajte 250 mililitrov džemu. Zložky zmiešajte a vzorku odoberte. Ak chcete nápoj osladiť, pridajte cukor podľa chuti. Miska poslaná do ohňa. Varenie na dlhú dobu nie je potrebné. Štyri až päť minút by stačilo.

Potom sa dezert prefiltruje. Táto etapa je voliteľná, najmä ak sa na výrobu kompótu použil slivka alebo čerešňový džem.

Po očistení kvapaliny pridajte do kompotu 0,5 čajovej lyžičky kyseliny citrónovej a varte ju na ohni počas ďalšej 1 minúty.

Tip:Aby sa zabezpečilo, že kryštály kyseliny citrónovej sú úplne oddelené, rozpustí sa správne množstvo prášku v 2 polievkových lyžiciach teplej prevarenej vody.

Hotový kompót sa môže podávať buď v horúcom alebo chladenom stave, pričom do skla sa pridajú kocky ľadu. Ako urobiť krásny číry kokteilový ľad v našom materiáli.

S brusnicami

\ t

Namiesto kyseliny citrónovej sa môžu používať brusnice. DajúVypočítajte požadovanú kyslosť. Pre takýto kompót je ideálnym jam od irgi.

Voda (2,5 litra) sa varí v hrnci a 2/3 časti pohárov brusníc (čerstvé bobule alebo mrazené - nezáleží na tom), 100 g cukru a 1 šálka džemu sa vložia do vriacej kvapaliny.

Výrobky sa varia spolu 10 minút a potom sa odhodia späť na sito. Brusnice rozdrvené lyžičkou tak, aby šťava cez rošt padla späť do hrnca s kompótom. Potom očistite sito zo sita a zvyšky marmelády a znovu ho rozlejte.

Zber na zimu

Jam kompót možno zachovať. K tomu, kombinujte 3 litre vody s 1,5 šálky sladkého džemu a pridajte citrónovú kôru. Nádobu dajte na sporák a varte 10 minút. Potom horúci kompót je rozliaty cez jemné sito alebo gázu tkaniny, snaží sa zbaviť zvyšku bobúľ čo najviac.

„Čistený“ kompót sa opäť zapálil a varil 5 minút. V prípade potreby odstráňte penu lyžičkou.

Nalejte vriaci nápoj do sterilných horúcich a suchých plechoviek.

Zhora je obrobok pokrytý vekom, ktoré je tiež ošetrené parou alebo vriacou vodou. Kvôli väčšej lojalite môže byť kompót sterilizovaný vo vodnom kúpeli v plechovkách, avšak podľa pravidiel pre sterilizáciu nádob a viečok nebude tento postup potrebný.

Je dôležité chladiť sochory pomaly, preto sa nádoba zohreje uterákom alebo kobercom a nechá sa pri izbovej teplote jeden deň.

Ako zmeniť chuť kompótu

Pridajte nové nápoje k nápojudžem môže byť pomocou korenia.Pri varení kompótu v panvici, škorici, vetvičke čerstvej alebo sušenej mäty alebo balzamu citróna, a pár klinček púčiky sú pridané k zostávajúcim prísadám.Perfektný plátok citróna alebo pomaranča.Pridanie korenia do nápoja je dôležité, aby ste to nepreháňali.V kompóme nie sú viac ako dve zložky, ktoré menia jeho chuť a vôňu.

Ako uchovávať kompót

Nápoj pripravený bez varenia sa spotrebuje okamžite.Skladujte maximálne 12 hodín.

Jam kompot varený v panvici sa ochladí a naleje do nádoby s pevným viečkom.Tento nápoj sa uchováva v chladničke počas 1-2 dní.

Bankové banky na zimné uskladnenie sa určujú v suteréne alebo v pivnici.Takýto obrobok môže bezpečne prežiť zimu.