Ako variť čierne ríbezle džem na zimu - recept

Hustšia štruktúra jamu vám umožňuje robiť sendviče a nebáť sa, že sa bude šíriť na prstoch, alebo na stole. Preto má jam veľmi dôležité miesto vo varení. Plnka na koláče, plnenie do muffinov, prísada do suflé a zmrzliny ... Marmeláda z čiernych ríbezlí, okrem toho, že sú veľmi zdravé, stále veľmi chutné a voňavé.

Zloženie: cukor, čierne ríbezle Čas na záložku: Leto

Technológia výroby džemu z čiernych ríbezlí je jednoduchá a podobná výrobe džemu, ale stále existujú určité menšie rozdiely.

Rovnako ako u všetkých ostatných prípravkov, bobule sa musia zbierať, umyť a čistiť od stoniek.

Umyte umyté plody do hrnca a posypte ich cukrom. Niektoré odrody čiernych ríbezlí sú mierne kyslé, takže je potrebné vypočítať množstvo cukru na základe sladkosti vášho ríbezla špecificky. Zvyčajne na výrobu džemu vziať cukor z polovice hmotnosti bobúľ, až na rovnaké.

Čierne ríbezle musia byť trochu rozdrvené, aby boli šťavy. Niektoré ženy v domácnosti okamžite otáčajú bobule cez mlynček na mäso a potom ich varia, ale to neovplyvňuje rýchlosť varenia. Koniec koncov, čierne ríbezle sú veľmi mäkké a bobule sú varené veľmi rýchlo, a tak musíte brúsiť cez sito. Semená a šupka v džemu sú neprijateľné.

Takže, perletne bobule a znovu položte panvicu na tichý oheň. Je potrebné variť ríbezle 2/3 origináluaby sa dosiahla požadovaná hustota.

Ak je rybíz už varený na požadovaný objem, ale zdá sa vám, že džem je stále tekutý, potom je to chybný dojem. Keď sa ochladí, čierne ríbezle veľmi rýchlo zhustnú a ak ich varíte ešte dlhšie, cukor začne horieť a váš džem bude mať nepríjemnú chuť.

Pridanie kyseliny citrónovej, vanilky alebo iných korenín do džemu z čiernych ríbezlí nestojí za to. Už má svoju svetlú chuť, ktorá by sa nemala prerušovať a zlepšovať.

Pripravte nádoby, nalejte do nich horúci džem a zatvorte viečka. Ak plánujete dlhé skladovanie zaseknutého papiera, je najlepšie ho uchovávať na chladnom mieste. Pri izbovej teplote neprevyšuje doba použiteľnosti 6 mesiacov.

Ako variť džem z čiernych ríbezlí na zimu, pozri video: