Ako variť čerešňový kompot na zimu: príprava receptúry bez pasterizácie

Čerešňa má veľmi krátku dobu zberu a musíte mať čas na jej prípravu na zimu, alebo ju aspoň zachrániť až do jesene. Vtáčik sušený, varený džem z neho, robiť tinktúry a kompóty. Aby sme sa však v zime nestratili frustrovaní, je potrebné vtáka čerešne správne variť. Vtáčia čerešňa nemá rád dlhodobé tepelné ošetrenie. Z toho stráca svoju chuť a vôňu. Preto je potrebné variť kompót veľmi starostlivo a rýchlo.

Zloženie: kyselina citrónová, cukor, čerešňa vtáčia Čas do záložky: Pružina

Najprv pripravte fľaše. Sterilizujte a vysušte.

Pripravte zložky:

  • 1 kg vtáčích vtákov;
  • Voda - 1,5 litra;
  • Cukor - 1,5 šálky (450 g);
  • Kyselina citrónová - 1 lyžička.

Složte čierne bobule v cedníku a opláchnite pod tečúcou studenou vodou.

Nalejte vodu do nádoby a varte. Nalejte bobule do vriacej vody a blanch je 3 minúty, nič viac.

Hoďte bobule do cedníka a potom ich vložte do fľaše. Použite lyžicu, pretože bobule musia byť horúce. Fľaše prikryte viečkami a nechajte ich stáť.

Vo vode, kde ste blanšírovali čerešňu vtákov, pridali cukor a miešali, priveďte do varu. Sirup sa musí variť najmenej 5 minút, dokonca aj po úplnom rozpustení cukru.

Nalejte kyselinu citrónovú do sirupu a teraz môžete naliať vtáčiu čerešňu s týmto sirupom, ktorý čaká v plechovkách.

Je potrebný sirupvyplňte kryt.Koniec koncov, nebudeme pasterizovať kompót a potrebujeme čo najmenej vzduchu.

Použite kľúč na zatvorenie pohárov, otočte ich hore nohami a zabalte ich, nechajte ich stáť 10-12 hodín.

Potom musí byť kompót vybratý na chladnom tmavom mieste.Spočiatku kompót nie je pôsobivý.Je bledoružový a vôbec nie chutný.

Po dvoch týždňoch však uvidíte, že kompót získal sýtejšiu farbu a už sa podobal tomu, čo nemôžete odolať.

Ako variť vtáčie kompóty, pozri video: