Ako variť brusnicový džem na zimu - krok-za-krokom recept na brusnicovú marmeládu doma

Pomarančový džem sa ľahko pripravuje. Je ťažké vyriešiť bobule, pretože sú veľmi malé a jemné, ale napriek tomu stojí za to. Brusinkový džem sa používa vo varení aj v tradičnej medicíne. Ale je to skvelé, keď sa liek ukáže tak chutné.

Zloženie: brusnice, cukor Čas do záložiek: Leto, jeseň

Lingonberries dozrievajú na konci leta, ale v tomto období je mierne horká, preto mnohí odkladajú zber brusníc až do prvého mrazu. To je potom, že brusnica má maximálnu koncentráciu vitamínov a živín.

Ak si vyberiete plody sami, potom budete určite okamžite odstrániť listy, vetvičky a všetko, čo musíte urobiť doma, je opláchnuť brusnice trochu.

Na varenie morušovej marmelády sú potrebné len brusnice a cukor. Bobule a tak majú dosť príjemnú chuť a nie je potrebné ich upravovať.

Veľmi často vzniká otázka - koľko cukru by som mal vložiť do džemu? Neexistuje jednoznačná odpoveď, ako v rôznych regiónoch, v rôznych podmienkach, bobule majú rôzne stupne obsahu cukru. Na prípravu kvalitného džemu sa zvyčajne používa pomer cukru a bobúľ 1: 2. To znamená, že pre 1 kg cukru potrebujete 2 kg bobúľ. Ale ak je to potrebné, množstvo cukru sa môže zvýšiť a vziať 1: 1.

Umyte umyté brusnice v hrnci s hustým dnom. Odtokové bobule nepotrebujú. V tomto prípade voda nebolí. Niektoré ženy v domácnosti radšej pridávajú viac vody do džemu, ale to je absolútnepríliš veľa, pretože zaseknutie bude príliš tekuté.

Nalejte bobule cukrom a paličkou do hrnca, alebo preneste bobule lyžicou. Všetok tlak nie je potrebný, hlavným cieľom - nechať bobule šťavy a nie sú spálené.

Miešajte v bobuliach, až kým sa varí a varte 10 minút. Vyberte panvicu z ohňa a vychladnite. Opäť vložte hrniec s džemom na oheň a znovu varte, kým sa množstvo džemu nezníži o 1/3.

Pripravenosť džemu je určená "okom". Platňa sa ochladí a na ňu položí kvapka džemu. Nakloňte platňu a ak kvapka zostane na mieste, zaseknutý papier je pripravený.

Morušový džem je možné skladovať 18 mesiacov a nie nevyhnutne v chladničke. Aj pri izbovej teplote to stojí dobre.

Ako urobiť chutné a zdravé marmeládové džemy, pozrite sa na video: