Ako variť bravčové kotlety alebo jednoduchý a lahodný pečený bravčový recept.

Carbonade - je známa pre svoju delikátnu chuť a výnimočnú šťavnatosť. Toto slovo sa často používa s písmenom „t“ - uhličitanom. A aj keď to nie je správne, táto možnosť je najpoužívanejšia. Preto nebuďte prekvapení, keď sa text stretne s dvojitým pravopisom slova. Ale boli sme trochu rozptyľovaní, poďme k bodu - ako urobiť bravčovú kotletu.

Zložky: muškát, bravčové mäso, soľ, cesnak

Na jeho výrobu sa používa najcennejšia časť jatočného tela - mäsová chrbtová svalovina (sviečkovica). Hrúbka tuku na ňom, spravidla nepresahuje 0,5 cm Pre varenie tohto pečeného mäsa doma nepotrebuje špeciálne zručnosti a veľa času. Po vykonaní pár troch jednoduchých manipulácií s bravčovou panenkou a ich odoslaním do rúry dostanete vynikajúci domáci produkt s malým množstvom tuku. Bude bez chemických prísad a umelých konzervačných látok.

Karbonát na varenie.

Na 1 kg mäsa je potrebné vziať 40 g soli; 0,1 g muškátového orieška; strúčik cesnaku.

Pri oddeľovaní bedrovej sviečkovice je dôležité snažiť sa zabezpečiť, aby sa v celom vybranom kuse mäsa ponechala asi 1 cm hrubá vrstva tuku, ktorá pomôže vášmu výrobku udržať šťavnatosť a dodať mu jemnú chuť.

Na povrchu kusa mäsa s nožom urobte svetelné zárezy. Rozotrite ju soľou, muškátovým orieškom a nasekaným cesnakom (môžete to urobiť bezbez cesnaku).

Polotovar umiestnite na plech s obsahom tuku a odošlite ho do rúry.

Mäso sa pečie 2,5 až 3 hodiny, kým sa nevytvorí hrubozrnná chuť.

Pripravený hotový karbonát zabaľte do celofánu alebo pergamenu a uložte v chladničke.

Domáce bravčové mäso nakrájané na tenké plátky, s božskou vôňou a svetlou chuťou, bude najobľúbenejšou pochúťkou celej rodiny. Takýto zážitok prekvapí a vzbudí úprimný obdiv vašich priateľov, ktorí sa zhromaždili pri slávnostnom stole.

V tomto videu jeho autor Cookingtime Ru ponúka svoj pôvodný recept na výrobu uhličitanov doma. Sledujte a varte chutné!