Ako variť blackberry kompót na zimu - jednoduché a užitočné recepty

Blackberry okrem toho, že dokáže odstrániť karcinogény z tela, má neuveriteľnú chuť a vôňu lesa. Ostružiny a prvky v ňom obsiahnuté sa nebojí tepelného spracovania, preto je nielen možné, ale aj nevyhnutné, variť kompóty z čučoriedok, vrátane pridania iných plodov a ovocia.

Zloženie: maliny, cukor, ostružiny Čas na záložku: Leto, Jeseň

Obsah

  • 1Blackberry Compote s malinami
  • 2Blackberry Compote bez varenia

Blackberry Compote s malinami

Dokonale kombinuje chuť ostružiny s malinou. Sú to blízki príbuzní, ale úplne iní. Sladká malina riedi kyselinu ostružinovú a ostružiny pridávajú maliny do lesnej príchute.

Ostružiny sú veľmi jemné bobule, ako maliny, preto sa ich snažte zozbierať ihneď po daždi, keď sa plody vyplavia a vysušia vlastnou silou.

Aby sme urobili kompót, musíme:

  • 3 litre vody;
  • 0,5 kg ostružín a malín;
  • 0,5 kg cukru;
  • Voliteľne môžete pridať vetvičku mäty.

Preložte čisté bobule na panvicu a prikryte ich cukrom. Nalejte vodu a dusíme dusené ovocie.

Nádoby sterilizujte. Hneď ako sa kompot varí, začnite ho jemne miešať, aby sa cukor roztopil rýchlejšie. Odporúča sa stretnúť s varením 3-5 minút. Hoci, BlackBerry sa nebojí varenie, chuť aaróma z dlhého varu môže trochu oslabiť.

Opatrne vylejte vriaci kompot do nádoby a navinúť kovové veko. Zabalte plechovku s teplým uterákom a nechajte ju v tejto polohe na noc.

Blackberry Compote bez varenia

V čistej, suchej nádobe rozložte ostružinu o ¼ výšky.

Naplňte bobule vriacou vodou a prikryte vekom. Nechajte bobule stáť na chvíľu.

Keď všetky bobule spadnú na dno, vypustite vodu z nádoby do panvice a pridajte cukor do bujónu.

Lesné ostružiny môžu byť trochu kyslé, preto by sa malo množstvo cukru zvoliť pre konkrétnu odrodu bobúľ. V priemere sa do jednej nádoby pridáva 1 šálka cukru.

Varte sirup a naplňte ho bobúľami. Pasterizované takéto kompóty nie sú potrebné, okamžite zatvorte banky a skryte ich pod teplou deku. Dlhé chladenie, úplne nahrádza pasterizáciu kompotu.

Skladujte muškátový kompót na chladnom, tmavom mieste do 18 mesiacov.

Ak chcete rýchlo pripraviť morušový kompót na zimu, pozrite si video: