Ako variť a zmraziť hroznové slimáky doma

Hroznová slimák je skutočná pochúťka a afrodiziakum, v ktorom sa Francúzi a Španieli zbláznia. V našich predajniach si môžete kúpiť hotové mrazené slimáky, ale je to zaujímavejšie urobiť si majstrovské dielo sami. V južných oblastiach Ruska, slimák je tiež nezvyčajné a môžete pripraviť toľko slimákov, ako sa vám páči na zimnú dovolenku v mrazničke.

Zloženie: hroznový slimák Čas do záložky: Pružina, Leto, jeseň

Príprava slimákov je ťažká a morálna záležitosť. Koniec koncov, musíte variť je nažive, ale, povedzme.

Pred varením je potrebné pripraviť slimáky. Nemôžete len zbierať z listov a hádzať do vriacej vody. Musia vyčistiť črevá.

Za týmto účelom dajte slimáky do skleneného akvária a na dno nalejte trochu múky vo výške 2 polievkové lyžice na 1 kilogram slimákov. Toto je prvý deň. Na druhý deň, dáme len jednu lyžicu múky, na tretí deň, nie je nutné kŕmiť ich, len trochu navlhčite od postrekovača. Vlhkosť, ktorú potrebujú viac ako jedlo.

V prípade potreby môžete múku nahradiť korením a aromatickými bylinkami, ako napríklad kôprom, petržlenom a mäsom slimáka sa tak môže naplniť požadovanými príchuťami.

Opláchnite slimáky a pozorne preskúmajte. Na ďalšiu prípravu sú potrebné len živé slimáky. Ak slimák zomrel, bude musieť byť odhodený.

Varíme vodu v panvici, trochu ju osolíme, a hádzame živé slimáky do vriacej vody. To je najviachumánne.

Ak zmrazíte slimáky nažive a až potom uvaríte, neuspejete. Slimáky sa schovávajú v dreze a po varení ich jednoducho nemôžete vybrať.

Rozmiešajte slimáky shumovkou a všimnite si čas, od okamihu varu by sa mali variť 3-5 minút, potom vypnúť plyn, zakryť panvicu vekom a čakať ďalších 10 minút.

Vytiahnite slimáky na tanier a ak sú studené, môžete začať čistenie. Nohy sú vhodné na jedlo. Zoberte slimákovu nohu vidličkou a vytiahnite ju z obalu. Tam, kde začína čierna kučera, sú črevá a musí byť odrezaná alebo odtrhnutá.

Slimák má veľa odpadu, ale nie je to jedlo, ktoré sa konzumuje na naplnenie brucha.

Ak máte v pláne variť slimák v Burgundsku, to znamená, že použite škrupiny na plnku, potom samozrejme, nevyhadzujte je preč. Naplňte prázdne mušle vriacou vodou, s pridaním jedlej sódy a varte ich trochu.

Potom dôkladne opláchnite tečúcou vodou a osušte. Mušle môžu ležať neobmedzene na polici v kuchyni.

Vráťme sa k slimákom.

Slimí mäso je najlepšie zmrazené. Stačí dať mäso do tašky s uzáverom a vložiť do mrazničky. Takto konzervované mäso zo slimáka možno použiť na vyprážanie a dusenie.

Varenie a zmrazenie exotických jedál "Slimák v Burgundsku"

Rozdrobte varené slimáky. Zmäkčené smotanové mäso oddelene premiešajte s nakrájaným kôprom alebopetržlen. V čistej škrupine dajte kúsok masla, potom nejaké slimačie mäso a znovu maslo.

Takto pripravené slimáky musia byť pripravené okamžite alebo zmrazené v mrazničke. Všetky zložky, ktoré sme tu používali, dobre znášajú mrazenie. Preložte plnené mušle do vrecka a zmrazte.

Pred podávaním vytiahnite vrecúško z chladničky, prikryte plech na pečenie fóliou na pečenie a trochu si ho zapamätajte vytvorením zvláštnych hniezd, aby slimáky mohli ležať hore nohami.

Panvicu vložte do predhriatej rúry. Slimáky sa považujú za pripravené, keď sa roztopia maslo.

Mrazenie slimákov nie je ťažké, stačí sa len tvoriť.

Ako variť slimák, pozrite sa na video: